8.9.2014

Tarina verhoista

Minulla on sellainen päähänpinttymä, että olohuoneessa pitää olla läpikuultavat verhot. Tiivis puuvillakangas ei siis käy (niiden oikea osoite on keittiö). Ja koska normaalilevyinen (140-150cm) läpikuultava verho on ikkunassa onnettoman ohut lirpake, verhon on oltava tuplaleveä. Ja sopivan värinen (ei valkoinen). Ja halpa. Että etsippä siinä sitten läpikuultavaa, tuplaleveää, sopivan väristä (ei valkoista) ja halpaa verhokangasta.

Pari-kolme vuotta sitten törmäsin (en kirjaimellisesti) kuitenkin Eurokankaassa vaaleaan vedenvihertävään tuplaleveään valoverhokankaaseen, jonka metrihintakin oli kohtuullinen 5e/m. Tarve uusille verhoille ei kuitenkaan ollut akuutti (en ollut vielä täysin kyllästynyt entisiin valkoisiin Ikea-verhoihin) ja jätin kankaat ostamatta. Kangas oli poistohyllytavaraa, joten se myös poistui sukkelasti valikoimasta. Kun sitten aikanaan kyllästyin valkoisiin Ikea-verhoihin, vedenvihertävää valoverhokangasta ei enää ollutkaan. Eikä mitään muutakaan ehdot täyttävää kangasta. Missään.

Sitten sattumalta paukkasin tänä kesänä samaiseen Eurokankaaseen muilla asioilla ja puolihuolimattomasti kiertelin poistoverhokangashyllyköitä. Ja siellä se oli! Sama vaalea vedenvihertävä, tuplaleveä valoverhokangas ja vielä samaan hintaan. Enää en ihmetellyt, vaan myyjän valmiiksi pätkäisemät verhokankaat kassissa karautin kassan kautta kotiin.

Muovipussi tönötti ompelukoneen vieressä kuukauden päivät ennen kuin sain aikaiseksi ommella kankaan verhoiksi. Lopulta verhojen ompelussa meni kolmisen tuntia, yksi mittavirhearvio ja noin 32 ärräpäätä. Ja itseasiassa nämä verhot valmistuivat nopealla aikataululla, sillä kaapissa odottelee ompelua myös eräät toiset verhokankaat, jotka ostin jo viime talvena. Vai oliko se edellinen talvi, hmmm...

Samalla sisustelulla jo viime talvena kutomani kynnysmatto pääsi terassin oven eteen (ei sitten saa katsoa epätasaisia reunoja). Myös "valko-kultainen" lattiavalaisin siirtyi vastakkaiselta seinältä ikkunan viereen. Valaisimen juurella pitää muuten majaansa jokin aika sitten virkkaamani ruukunsuojus.