1.9.2014

Kirjahyllyn lemmikit vol. 2


Jokunen viikko sitten esittelin muutaman sisustuskirjasuosikkini ja nyt olisi luvassa vielä neljä lempparia käsityökirjojen joukosta. Pakko myöntää, että kovinkaan montaa käsityötä en ole tehnyt suoraan kirjoista löytyvien ohjeiden mukaan. Pikemminkin kirjat toimivat idealähteinä ja erilaisissa tekniikoissa oppimisen apuna. (Ja onhan niiden kauniita kuvia kiva ihan vain katsellakin. :))

Lesley Stanfield, Melody Griffiths: Neulojan käsikirja


Neulojan käsikirja on ensimmäinen käsityökirja, jonka olen kuunaan ostanut. Se on neuleraamattu, johon palaan aina uudelleen ja uudelleen. Tämä opus ei ole ehkä kaunein omistamani kirja, mutta täynnä asiaa.


Sanna Vatanen: Neulo, virkkaa, kirjo, jämälangasta!


Tämä kirja ilahduttaa jo pelkällä näppituntumalla; siinä on mahtavan mattapintaiset sivut. Kirjassa on myös ideoita joka lähtöön, unohtamatta hykerryttävän hienoja kuvia! :)


Evan Pricco: Juxtapoz Handmade


Tämä kirja on ehkä enemmänkin taide- kuin käsityökirja (kuten myös seuraava Indie Craft -kirja). Tai ehkä taidekäsityökirja. Ainaskin se on täynnä erikoisen inspiroivia töitä taitavilta tekijöiltä.


Jo Waterhouse: Indie Craft


Tässä kirjassa on osittain samoja töitä kuin edellisessä kirjassa, mutta Indie Craft keskittyy yksinomaan tekstiilitöihin. Varoitus: Kirja saattaa aiheuttaa vakavia luovuuskohtauksia!


+ Kauneimmat käsityöt 1-3 ja Mary Oljen kauneimmat käsityötErikoismaininnan ansaitsevat vielä äidin vanhat käsityökirjat vuosimallia 1976. Kauneimmat käsityöt 1-3 kirjojen alkuperäiset italiankieliset versiot ovat vuodelta 1966 ja siltä ne totisesti näyttävät! Osa ohjeista on auttamatta vanhanaikaisia (kuten kirjaillen koristeltu puuterirasian kansi), mutta jotkin ohjeet onnistuvat olemaan jopa ihan ajankohtaisia.