Top 10

 

Tässä eilen lupaamani kympin kärki Lystikkään kodin luetuimmista postauksista. Listaan mahtuu viisi neuletyötä, peräti neljät sukat, neljä virkattua työtä, pari joulukalenterin luukkua ja vielä yksi kudonnainenkin. Kaikki tekstit top 10 :ssä ovat suunnittelemiani käsityöohjeita. Ohjeet on julkaistu blogissa vuosina 2014-2019.
 
 
10 - Tao tao

Viimeisenä top 10 -listalle mahtuu vuonna 2017 lahjaksi neulomani panda-aiheiset lastensukat (sukkien kuva on jutussa otsikkokuvana). Sukat on neulottu fingering-vahvuisella langalla ja niiden kuvio on kirjottu jälkikäteen silmukoita jäljitellen. Nykyään en enää viitsisi nähdä sitä vaivaa, vaan neuloisin kuviot suoraan kirjoneuleena. Myös somat kantapäät on neulottu sukkiin jälkikäteen.


9 - Vinottain


Yhdeksäntenä luetuimpien listalle pääsee toiset lahjasukat. Nämä sukat ovat vuodelta 2019 ja nekin oli neulottu fingering-vahvuisesta langasta. Näihin ja useimpiin saman ajan sukkiin neuloin vielä perinteiset vahvistetut lappukantapäät. Nämä sukat ovat top 10 listan tuorein ohje.


8 - Ruusukkaan aika


Ainoana kudonnan työnä kympin kärkeen mahtuu kahdeksannella sijallaan pieni ruusukasmatto. Trikookuteella kudotussa matossa sekä palttina- että kuviokude ovat kuviolliset. Kuvassa näkyviä kierrettyjä hapsuja suosin edelleenkin mattojen viimeistelyssä. Matto on kesältä 2018.


7 - Tossua toisen eteen
 
 

Nämä listan sijalle seitsemän päätyneet tossut virkkasin toiveesta joululahjaksi vuonna 2015, mutta postauksen niistä tein vasta joulun jälkeen vuoden 2016 alussa. Näissä Converse-tennareita jäljittelevissä tossuissa on kaksinkertainen pohja ja irrallinen iltti. Tossut olivat varsin isotöiset, enkä enää tekisi mitään näin selvää kopiota toisen työstä.


6 - Lämmöllä


Kuudentena listalle mahtuu mukaan sitruunankeltainen alpakkapipo vuodelta 2019. Simppelin pipon simppeli pintaneule on neulottu ihan vain oikeilla ja nurjilla silmukoilla. Tämän neuloin itselleni, mutta jostain syystä se ei ikinä päätynyt käyttöön.


5 - Pitsien pitsi

 
Blogin historian viidenneksi luetuin (ja samalla listan vanhin) ohje on virkattu seinäkello vuodelta 2014. Valkoinen kellotaulu on virkattu ohuen ohuesta puuvillalangasta ja kovetettu vesi-liimaseoksella. Tämänkin tein lahjaksi ja se tikittää edelleen saajansa seinällä.
 
 
4 - 10. luukku
 
 
Listan neljänneltä sijalta löytyy toiset fingering-vahvuisella langalla neulotut valkoiset sukat. Suunnittelin sukkien ohjeen vuoden 2018 joulukalenteriin. Tein joulukalentereita blogiin useampanakin vuonna. Niitä oli hauska postailla, vaikka välillä olikin työlästä kehitellä 24 jutuntynkää yhdelle kuukaudelle!


3 - Pussukka

 
Kolmanneksi luetuin postaus eli mustavalkoinen virkattu pussukka vuodelta 2016 on myös yksi omista suosikeistani blogin historiassa. Puuvillalangasta kiinteillä silmukoilla kirjovirkattu pussi on samannäköinen molemmilta puolilta ja siinä on käsinommeltu vetoketju.


2 - Hauki on kala


Kympin kärjessä hopeasijalle kipuavat listan ainoat miesten sukat. Nämä ovat myös listan ainoat sukat, jotka on neulottu fingering-vahvuista lankaa paksummalla langalla. Sukkien salaisuus lienee yksinkertaisessa kuviossa, joka syntyy helposti nurjilla ja oikeilla silmukoilla.
 
 
1 - 13. luukku
 

Ja Lystikkään kodin historian luetuin ohje on *rummunpärinää* virkatut paperinarukuuset! Virkkasin minikuuset vuoden 2018 joulukalenteriin. Samaisesta kalenterista listalle pääsi muuten myös ruutusukat sijalla 4. Paperinaruvirkkuu on lähes siitä lähtien keikkunut luetuimpien postausten listalla. Tämä on itselleni listan suurin mysteeri, sillä suunnittelin kuuset nopeasti täyttämään joulukalenterin viimeisiä tyhjiä luukkuja.
 
 
Huomenna on tulossa vielä toinen koostepostaus, jossa keskityn omiin suosikkeihini blogin kymmenvuotiselta taipaleelta. Ja voin jo etukäteen kertoa, että se lista eroaa melkoisesti tästä top kympistä. Huomiseen!