Valmiina jouluun



Tässä vielä jouluisten jalanlämmittimien ohje ja ruutupiirros täysimittaisina sekä kuva omista sukistani.


Joulusukat
(koko 37-38)

Tarvitset:
Taito Pirkanmaa Oy:n Kirjo-Pirkkaa n. 65g ja
sukkapuikot 2,5mm.

Luo 64 silmukkaa (16 s/ puikko) neljälle puikolle. Neulo suljettuna neuleena joustinneuletta kierretyillä silmukoilla. Neulo ensimmäisellä kerroksella *1 s oikein, 1 s nurin, * toista *-* kerroksen loppuun. Neulo seuraavilla 8 krs:lla oikeat s:t kiertäen eli takareunastaan oikein ja nurjat s:t nurin.

Aloita sitten mallineule ruutupiirroksen mukaan. Neulo nurjat silmukat nurin ja oikeat s:t kiertäen. Kun olet neulonut 67 kerrosta aloita kantapää. Neulo 1. puikon s:t nurin 4. puikolle ja jätä 2. ja 3. puikon s:t odottamaan.

Käännä työ ja neulo kantalapun nurja krs oikein. Käännä työ ja aloita kantalapun vahvistettu neule. *Nosta 1 s neulomatta, neulo 1 s oikein,* toista *-* kerroksen loppuun ja käännä työ. Nosta 1 s neulomatta, neulo 30 s nurin, 1 s oikein ja käännä työ. Toista näitä kahta kerrosta yhteensä 16 kertaa (32 krs).

Aloita sitten kantapohjan kavennukset ja jatka samalla vahvistettua neuletta. Neulo 21 s, tee ylivetokavennus ja käännä työ. *Nosta 1 s neulomatta, neulo 10 s nurin, 2 s nurin yhteen ja käännä työ. Nosta 1 s neulomatta, neulo 10 s, tee ylivetokavennus ja käännä työ.* Toista *-* kunnes sivujen s:t loppuvat. Jaa jäljelle jääneet 12 s kahdelle puikolle (6+6s) oikein neuloen.

Poimi sitten 1. puikolle kantalapun reunasta 17 s ja 1 s puikkojen välistä oikein neuloen. Neulo 2. ja 3. puikon s:t ruutupiirroksen mukaisesti nurin. Poimi 4. puikolle puikkojen välistä 1 s ja kantalapun reunasta 17 s. Neulo krs:n viimeiset 6s oikein ja aloita sitten kiilakavennukset kuten ruutupiirroksessa. Neulo 1. puikon lopussa 2 s oikein yhteen ja 4. puikon alussa ylivetokavennus. Tee kavennukset joka 2. krs, kunnes työssä on jälleen 64 s.

Jatka neulomista jalkaterän ruutupiirroksen mukaan.

Kun olet neulonut ruutupiirroksen 146 krs, aloita kärjen nauhakavennukset. Neulo 1. ja 3. puikon lopussa 2 s oikein yhteen, 1 s oikein ja 2. ja 4. puikon alussa 1 s oikein, ylivetokavennus. Tee kavennukset joka 2. krs, kunnes työssä on jäljellä 32 s. Tee kavennukset sitten joka krs, kunnes työssä on jäljellä 8 s. Katkaise lanka, pujota se jäljelle jääneiden s:den läpi ja päättele.

Neulo toinen sukka samoin ja höyrytä kevyesti.