10. luukkuKymmenennen luukun takaa paljastuu kaksivärisellä ruusukasmatolla tepasteluun sopivat yksiväriset ruutusukat.


Ruutusukat (koko 37-38)

Tarvitset:
Taito Pirkanmaa Oy:n Kirjo-Pirkkaa n. 65g ja
sukkapuikot 2,5mm.

Luo 64 silmukkaa (16 s/ puikko) neljälle puikolle. Neulo suljettuna neuleena joustinneuletta kierretyillä silmukoilla. Neulo *1 s oikein, 1 s nurin, * toista *-* kerroksen loppuun. Neulo seuraavalla kerroksella oikeat s:t takareunastaan oikein ja nurjat s:t nurin. Toista näitä kahta kerrosta, kunnes resorin korkeus on n. 3cm.

Neulo 2 krs oikein ja aloita sitten mallineule ruutupiirroksen mukaan. Kun olet neulonut 48 kerrosta aloita kantapää. Neulo 1. puikon s:t 4. puikolle ja jätä 2. ja 3. puikon s:t odottamaan.

Käännä työ, nosta 1 s neulomatta, neulo 31 s nurin. Käännä työ, *nosta 1 s neulomatta, neulo 1 s oikein,* toista *-* kerroksen loppuun. Toista näitä kahta kerrosta yhteensä 15 kertaa. Neulo vielä nurjan puolen krs ja aloita kantapohjan kavennukset. Jatka samaa vahvistettua neuletta. Neulo kunnes jäljellä on 11 s, tee ylivetokavennus ja käännä työ. Nosta 1 s neulomatta, neulo 10 s nurin, 2 s nurin yhteen ja käännä työ. Jatka kavennuksia niin, että keskimmäisten s:den määrä pysyy samana. Kun sivujen s:t loppuvat, jaa s:t kahdelle puikolle (6+6s).

Aloita sitten kiilakavennukset. Neulo 1. ja 4. puikon s:illa sileää neuletta oikein ja jatka 2. ja 3. puikon s:illa mallineuletta ruutupiirroksen mukaan. Poimi 1. puikolle kantalapun reunasta neuloen 15 s ja 1 s puikkojen välistä. Neulo 2. ja 3. puikon s:illa mallineuletta. Poimi 4. puikolle puikkojen välistä 1 s ja kantalapun reunasta 15 s. Neulo 1. puikon lopussa 2 s oikein yhteen ja 4. puikon alussa ylivetokavennus. Neulo 1 välikerros ilman kavennuksia. Tee kavennukset ja neulo 2 välikerrosta. Jatka kavennus- ja välikerroksia, neuloen 1 välikrs lisää kavennuskerrosten väliin, kunnes työssä on jälleen 64 s.

Jatka mallineuletta ja sileää neuletta ruutupiirroksen loppuun tai kunnes sukka yltää pikkuvarpaan kynteen. Neulo vielä 2 krs oikein ja aloita sitten nauhakavennukset.

Neulo 1. ja 3. puikon lopussa 2 s oikein yhteen, 1 s oikein ja 2. ja 4. puikon alussa 1 s oikein, ylivetokavennus. Tee kavennukset joka 2. krs, kunnes työssä on jäljellä 32 s. Tee kavennukset sitten joka krs, kunnes työssä on jäljellä 8 s. Katkaise lanka, pujota se jäljelle jääneiden s:den läpi ja päättele.

Neulo toinen sukka samoin ja höyrytä kevyesti.