Tao taoSukat (koko n. 22-23)

Tarvitset:
- Taito Pirkanmaan Kirjo-Pirkka -lankaa petroolin sinistä n. 30g, valkoista n. 5g ja mustaa n. 2g,
- sukkapuikot 2,5mm,
- virkkuukoukun nro 2 sekä silmäneulan.

Oikea sukka
Luo petroolin sinisellä langalla 48 silmukkaa ja jaa s:t neljälle puikolle (12 s/ puikko). Yhdistä renkaaksi ja neulo 1 oikein, 1 nurin -joustinneuletta n. 10cm. Neulo 2 kerrosta sileää neuletta oikein.
Tee sitten aukko kantapäätä varten: Neulo 1. ja 2. puikon silmukat apulangalle, palaa 1. puikon alkuun ja neulo apulangan s:t uudelleen.
Neulo apulangan jälkeen n. 7cm sileää neuletta ja katkaise petroolin sininen lanka. Ota työhön valkoinen lanka ja neulo 1 krs oikein.
Aloita sitten kärkikavennukset. Neulo 1. ja 3. puikon alussa 1 s oikein, ylivetokavennus ja 2. ja 4. puikon lopussa 2 o yhteen, 1 o. Tee kavennukset joka toinen krs, kunnes työssä on jäljellä 24 s. Tee kavennukset sitten joka krs, kunnes työssä on jäljellä 8 s. Katkaise lanka, pujota se jäljelle jääneiden s:den läpi ja päättele.

Kantapää
Poimi apulangan ala- ja yläreunasta 48 s neljälle sukkapuikolle (12 s/ puikko) ja nosta aukon molemmista reunoista 1 s kiertäen 1. ja 3. puikon alkuun ja 2. ja 4. puikon loppuun. Työssä on nyt 52 s. Neulo petroolin sinisellä langalla 1 krs oikein ja aloita sitten kavennukset kuten kärjessä. Tee kavennukset joka 2. krs, kunnes työssä on jäljellä 20 s ja olet viimeksi neulonut kerroksen ilman kavennuksia. Jätä lankaan n. 30cm varaa ja katkaise lanka. Siirrä jäljelle jääneet s:t apulangalle, käännä sukka nurin päin ja siirrä s:t takaisin kahdelle puikolle. Virkkaa aukko umpeen piilosilmukoilla 2 s:aa kerrallaan (1 s/ puikko) varalle jätetyllä langalla ja päättele.

Vasen sukka
Neulo vasen sukka kuten oikea sukka, mutta tee kantapään aukko ja kantapää 3. ja 4. puikon kohdalle.

Viimeistely
Kirjo kuvio ruutupiirroksen mukaan silmukoita jäljitellen molempiin sukkiin. Piirroksessa sinertävän vaaleat ruudut esittävät petroolin sinisen langan päälle kirjottua valkoista lankaa. Päättele langat ja höyrytä kevyesti.Teema: Marraskuussa neulotaan sukkia! Sukkakuun aloittaa kaverin yksivuotiaalle neulomani panda-aiheiset sukat. Sukan koko on lähinnä arvaus, jonka tein eri lähteistä keräilemieni ja yhdistelemieni vauvansukkakokotietojen perusteella. :)