NonparelliLyhytvartiset sukat (koko 37-38)

Tarvitset:
Taito Pirkanmaan Kirjo-Pirkka –lankaa mustaa n. 50g, valkoista n. 3g,
sukkapuikot 2,5mm,
sakset ja silmäneulan.

Luo 64 silmukkaa (16 s/ puikko) mustalla langalla ja sulje renkaaksi.

Aloita mallineule:
1. krs: Neulo *1 s oikein, 1 s nurin,* toista *-* kerroksen loppuun.
2. krs: Neulo 1 s takareunastaan oikein, 1 s nurin,* toista *-* kerroksen loppuun.

Toista näitä kahta kerrosta, kunnes työn korkeus on n. 3cm ja olet viimeksi neulonut 2. krs:n.
Neulo 3cm sileää neuletta oikein ja aloita sitten timanttikantapää:

Neulo 1. puikon silmukat 4. puikolle ja jätä 2. ja 3. puikon s:t odottamaan. Käännä työ ja nosta 1. s nurin neulomatta kiristäen lankaa siten, että puikolla näyttää olevan 2 s (käsitellään kuitenkin yhtenä s:na). Neulo loput s:t nurin. Käännä työ ja nosta 1. s nurin neulomatta. Neulo loput s:t oikein, kunnes jäljellä on edellisellä krs:lla nostettu s ja käännä työ. Nosta 1. s nurin neulomatta ja neulo loput s:t nurin, kunnes jäljellä on edellisellä krs:lla nostettu s ja käännä työ. Jatka lyhennettyjä kerroksia kuten edellä, kunnes keskellä on 10 s. Neulo 2 krs:ta oikein kaikilla 64 s:lla. Neulo kantapään keskimmäiset 10 s oikein (aiemmin nostetut s:t jäävät siis neulomatta) ja käännä työ. Nosta 1. s nurin neulomatta ja neulo 9s nurin. Käännä työ ja nosta 1. s nurin neulomatta. Neulo keskimmäiset s:t oikein mukaan lukien ed. krs:lla nurin nostettu s ja sitä seuraava s. Käännä työ ja nosta 1. s nurin neulomatta ja neulo keskimmäiset s:t nurin mukaan lukien ed. krs:lla nurin nostettu s ja sitä seuraava s.
Toista, kunnes kaikki nostetut s:t ovat mukana työssä. Jaa kantapään 32 s jälleen kahdelle puikolle.

Jatka sileää neuletta kaikilla 64 s:lla, kunnes pohjan pituus (kantapää mukaan lukien) on n. 19cm.

Aloita sitten kärjen nauhakavennukset. Neulo 1. ja 3. puikon lopussa 2 oikein yhteen, 1 s oikein ja 2. ja 4. puikon alussa 1 s oikein, ylivetokavennus. Tee kavennukset joka 2. krs, kunnes työssä on jäljellä 32 s. Tee kavennukset sitten joka krs, kunnes työssä on jäljellä 8 s. Katkaise lanka, pujota jäljellä olevien s:den läpi ja päättele.

Neulo toinen sukka samoin.

Viimeistely
Kirjo 1-2 silmukan kuviot silmukoita jäljitellen valkoisella langalla. Sijoittele kuviot "vapaalla kädellä" sukkien päälle ja kantapäihin. Sukista tulee keskenään erilaiset, mutta kuitenkin pari. Höyrytä sukat kevyesti.


Miksi: Neuloin sukat itselleni kenkien kanssa käytettäväksi. Kirjoin minikuviot ohjeen mukaisesti "vapaalla kädellä", joten kuvioihin ei ole olemassa ruutupiirrosta.