Hauki on kala
Miehen kalanruotosukat (koko n. 44-45)

Tarvitset:
Novita 7 veljestä –lankaa n. 160g ja
sukkapuikot 3,5mm

Luo sukkapuikoille 56 silmukkaa (14 s/ puikko) ja yhdistä renkaaksi.
Neulo 1 s nurin, *2 s oikein, 2 s nurin,* toista *-* vielä 13 kertaa, 2 s oikein, 1 s nurin. Neulo joustinneuletta 12cm ja käännä resori nurinpäin (eli jatka neulomista tulosuuntaan). Aloita ruutupiirroksen mukainen mallineule kaikilla neljällä puikolla. Toista mallikerran 1.-12. kerrosta, kunnes varren korkeus on n. 24cm ja olet viimeksi neulonut 5. kerroksen.

Aloita sitten kantapään neulominen. Neulo 1.-3. puikon silmukat kuten mallikerran 6. kerros ja 4. puikon s:t oikein. Neulo 1. puikon s:t oikein 4. puikolle ja jätä 2. ja 3. puikon s:t odottamaan.
*Käännä työ, nosta 1 s neulomatta ja neulo loput 27 s:a nurin. Käännä työ, ^nosta 1 s neulomatta, neulo 1 s oikein,^ toista ^-^ vielä 13 kertaa.* Toista *-*, kunnes kantapään korkeus on 29 kerrosta ja olet viimeksi neulonut nurjan puolen kerroksen. Jatka vahvistettua neuletta ja aloita kantapään kavennukset.
Neulo, kunnes oikealla puolella on jäljellä 10 s, tee ylivetokavennus ja käännä työ. Neulo, kunnes nurjalla puolella on jäljellä 10 s, neulo 2 s nurin yhteen ja käännä työ. Jatka reunojen kaventamista niin, että kantapään keskimmäisten silmukoiden määrä pysyy samana (10 s). Kun jäljellä on enää keskimmäiset s:t, neulo vielä nurja kerros nurin ja jaa s:t takaisin kahdelle puikolle (5 s/ puikko).

Neulo 4. puikon 5 s oikein. Neulo 1. puikon 5 s oikein, poimi kiertämällä neuloen puikolle kantapään sivulta 14 s ja 1. ja 2. puikon välistä vielä 1 s. Neulo 2. ja 3. puikon s:t mallineuletta. Poimi kiertämällä neuloen puikolle 3. ja 4. puikon välistä 1 s ja kantapään reunasta 14 s, neulo 5 s oikein.

Aloita sitten kiilakavennukset. Neulo sukan pohjan 1. ja 4. puikon silmukat oikein ja jatka 2. ja 3. puikon silmukoilla mallineuletta.  Neulo 1. puikon lopussa 2 oikein yhteen ja tee 4. puikon alussa ylivetokavennus. Tee kavennukset joka 2. krs, kunnes työssä on jäljellä 56 s.

Jatka mallineuleen ja sileän neulomista, kunnes jalkapohjan pituus (kantapää mukaan lukien) on n. 24cm ja olet viimeksi neulonut 12. kerroksen. Neulo vielä 1 krs sileää neuletta kaikilla puikoilla ja aloita sitten kärkikavennukset. Neulo 1. ja 3. puikon lopussa 2 oikein yhteen, 1 s oikein ja 2. ja 4. puikon alussa 1 s oikein, ylivetokavennus. Tee kavennukset joka 2. krs, kunnes työssä jäljellä 32 s. Tee kavennukset sitten joka krs, kunnes työssä jäljellä 8 s. Katkaise lanka, pujota jäljellä olevien s:den läpi ja päättele.

Neulo toinen sukka samoin. Höyrytä kevyesti.