Muodollisesti käteväViikonloppuna otin jälleen koukun käteen ja ryhdyin virkkauspuuhiin. Tällä kertaa en virkannut kolmiulotteisia palloja pääsiäiskoristeisiin vaan kaksiulotteisia suunnikkaita kynäkoteloon. Kotelo tai pikemminkin pussi tuli tarpeelliseksi, kun kyllästyin katselemaan lasipurkillista värikyniä kirjahyllyssä. Purkista oli kyllä näppärä poimia haluamansa värit, mutta kaappiin sitä ei saanut kyljelleen. Tai ei ainakaan niin, että myös sisältö olisi pysynyt aloillaan.

Tämän pulman ratkaisin virkkaamalla vetoketjulla suljettavan putkimaisen penaalin. Sivun sijaan säilytin aukeaa toisesta päästään ja kaikki kynät näkee kerralla, kun kannen taittaa sivuun. Tasaisen pohjansa ansiosta se myös pysyy, ainakin täytettynä, pystyssä.

Somasti 70-lukua henkivät puuvillalangat löytyivät valmiiksi varastoistani, samoin kuin jostain paidasta purkamani juuri passelin pituinen (ja värinen) vetoketju. Lankaa noin 20cm korkeaan ja halkaisijaltaan 8 senttiseen koteloon meni himpun alle 70 grammaa.