Syksy saaKesän kudontakimarasta olen esitellyt tähän mennessä kolme mattoa, mutta oikeasti aloitin kutomalla trikoohapsuisen ryijytyynyn. Pieluksen päällisestä postaamisen siirsin kuitenkin myöhemmäksi sen syssymmän sävyn (ja, kröhöm, viimeistelyn viivästymisen) takia.

Kudoin tyynyn hapsuosuuden samoin kuin viime kesäisessä ruututyynyssä, mutta taustan toteutin tällä kertaa toisin. Etuosan hapsut ovat mustia ja viininpunaisia trikookuteen pätkiä, jotka solmin ryijysolmuilla loimilankoihin. Pohjakuteena (hapsurivien väleissä) käytin edellisen tyynyn tapaan Novitan mustaa Hanko-lankaa. Viimeksi kudoin samalla langalla myös tyynynpäällisen takaosan, mutta nyt ompelin sen tukevasta puuvillakankaasta. Näin tyyny oli helpompi ommella kasaan ja siitä tuli muutenkin kepeämpi.

Tyynyn valmis koko on n. 40x40cm. Kudotun osuuden koko saumavaroineen oli n. 43x43cm ja Hanko-lankaa siihen meni 150g. Trikookuteet olenkin jättänyt sitten punnitsematta, mutta edellisen tyynyn menekin perusteella niitä kului yhteensä reilu puolisen kiloa.