Keltainen lokakuuKässäpussia ja kangaskassia seurasi elämäni ensimmäinen itse ommeltu pukupussi. Materiaaliksi kaivoin kaapin perukoilta keltaisen keinokuitukankaan, jonka olin ostanut vuosia sitten hamekankaaksi. Mekon puolikasta kankaasta ei tullut, joten nyt se sai uuden tarkoituksen vaatteiden suojapussina. Vetoketjutarpeen kiersin näppärästi tekemällä etukappaleista ekstraleveät, jolloin ne menevät osittain päällekkäin. Pukupussiin siis tarvittiin kankaan lisäksi vain ompelulankaa.

Ja näin pussi valmistui:

1. Leikkasin kankaasta takakappaleen, kaksi etukappaletta ja etuyläkappaleen. Etuyläkpl:een ja takakpl:een yläosan muodossa mukailin vanhaa kaupasta ostettua pukupussia.
2. Huolittelin kappaleiden reunat siksakilla.
3. Silitin vasemman ja oikean etukappaleen (pukupussin) keskelle tuleviin sivuihin 3+3cm käänteet nurjalle, neulasin ja ompeln suoralla ompeleella muutaman mm:n päästä reunasta.
4. Asetin vasemman ja oikean etukappaleen osittain päällekkäin ja neulasin etuyläkappaleen kappaleiden päälle oikeat puolet vastakkain. Ompelin suoralla ompeleella n. 1,5cm:n päästä reunasta. Silitin saumavarat vielä kohti pukupussin helmaa ja ompelin suoralla ompeleella vajaan sentin päästä saumasta.
5. Asetin takakappaleen ja etukappaleet oikeat puolet vastakkain ja neulasin kiinni. Ompelin kappaleet yhteen suoralla ompeleella n. 1,5cm:n päästä reunasta. Jätin kuitenkin keskelle ylös n. 3cm:n aukon henkaria varten.
6. Silitin saumavarat auki henkarin aukon kohdalta, käänsin pukupussin oikein päin ja ompelin aukon ympäriltä suoralla ompeleella. Silitin vielä lopuksi koko pukupussin.