HuppukuurussaKässäpussin, kangaskassin ja pukupussin jatkoksi ompelin ompelukoneelle uuden hupun. Mustavalkoinen kangas on tukevaa puuvillaa ja olen aiemminkin käyttänyt samaa kangasta mm. blogissakin näkyneeseen kassiin. Ompelu ei kuulu lempikäsitöihini, joten yritin tehdä koneen suojuksen mahdollisimman yksinkertaisesti. Huppu on siis mallia laatikko.

Ja tässä "tiivistelmä" työvaiheista:

1.  Mittasin ompelukoneesta tarvittavat mitat ja leikkasin kankaasta tarvittavat palat eli etu- ja takakappaleet, yläosan aukkoa varten "levikekappaleet" sekä taskukappaleen. Taskukpl on leikattu 90 asteen kulmassa muihin kappaleisiin nähden.
2. Huolittelin kappaleiden reunat siksakilla.
3. Silitin levikekpl:eiden aukon puoleisiin sivuihin 1,5+1,5cm käänteet nurjalle ja ompelin suoralla ompeleella n. 1cm:n päästä reunasta. Asetin levikkeet etukappaleen yläreunaan oikeat puolet vastakkain, neulasin ja ompelin n. 1,5cm:n päästä yläreunasta. Kiinnitin levikkeiden toiset reunat takakappaleen yläreunaan samoin.
4. Silitin saumavarat kohti hupun alareunaa, neulasin ja ompelin saumavarojen päältä n. 1cm:n päästä saumasta.
5. Silitin taskukappaleen yläreunaan 2+2cm käänteen nurjalle, neulasin ja ompelin n. 1,5cm:n päästä reunasta. Asetin taskukappaleen etukappaleen alareunaan oikeat puolet ylöspäin ja ompelin taskun sivuistaan ja alareunastaan kiinni etukappaleeseen n. 1cm:n päästä reunasta. Teippasin taskun päälle kaksi maalarinteipin pätkää n. 17cm:n päähän taskun sivuista ja ompelin teippien sisäreunoja pitkin.
6. Taitoin hupun kahtia oikeat puolet ja alareunat vastakkain, neulasin sivut kiinni ja ompelin n. 1,5cm:n päästä reunasta. Silitin saumavarat auki. Levitin hupun kulman auki (sivusauma ja levikkeen keskikohta vastakkain), mittasin ja piirsin 10cm:n poikkiviivan 5cm:n päähän kulmasta. Neulasin ja ompelin viivaa pitkin. Työstin toisen kulman samoin.
7. Leikkasin kulmista ylimääräiset kankaat pois n. 1cm:n päästä poikkisaumoista ja huolittelin reunat siksakilla.
8. Silitin hupun alareunaan 2+2cm käänteen nurjalle, neulasin ja ompelin n. 1,5cm:n päästä reunasta.