PilkkukuumettaJee, jakkara/rahiprojekti nytkähti viimein eteenpäin! Ostin viime kesänä kirpparilta jakkaran, joka on siitä lähtien pyörinyt olohuoneessa ja odottanut työstämistä. Tarkoitus oli vaihtaa rahin päällinen ja maalata kolhiutuneet jalat uudelleen.

Alkujaan etsiskelin rahille verhoilukangasta kangaskaupoista, mutten löytänyt mitään mieleistä (tarpeeksi nättiä ja halpaa). Seuraavaksi harkitsin jonkun kirpputorilta löytyvän vanhan raanun käyttöä, mutta en olisi raaskinut leikellä jotain hienoa vanhaa kudonnaista. Muutama viikko sitten minulla lopulta välähti; kutoisin verhoilukankaan itse.

Ostin sinapinkeltaista ryijylankaa (mustaa minulla oli jo ennestään) ja viime viikolla otin ja kudoin kankaanpätkän mustaan kalastajalankaloimeen. Kellanruskea lanka on kudottu ihan palttinalla ja mustat pilkut on poimittu. Kankaan päät pitää vielä siksakata ja kenties silittää liimakangas nurjalle puolelle pitämään pilkkujen langanjuoksut kurissa.

Ennen uuden kankaan kiinnitystä (ja pehmusteiden uusimista) jakkaran jalat pitää kuitenkin vielä hioa ja maalata, minkä isäni on lupautunut tekemään. Jaloista on tulossa mustat, kuten alunperin suunnittelinkin. Ehkäpä saan blogiin kuvia valmiista rahista vielä ennen kesää! :)