Omin käsin


Kävimme viime viikolla päiväretkellä Jyväskylässä. Lapsena olen huristellut kaupungin ohi lukemattomat kerrat matkalla mökille Savoon, mutta nyt matkakohteena oli itse Jyväskylä ja kaksi sen museoista.

Jyväskylään päädyimme, kun näin lehdessä mainoksen Suomen käsityön museon Omin käsin -näyttelystä. Olin halunnut käydä museossa jo pidemmän aikaa ja näyttely kuulosti minusta (vintageen viehättyneenä käsityöihmisenä) tosi kivalta. Enkä joutunut pettymään. Näyttelyssä oli esillä mainoksen mukaisesti käsitöitä 1940-70 -luvuilta värikkäissä "lavasteissa". Itse kiinnitin tietysti huomiota hienoihin tekstiileihin, joista myös pari kuvaa alla. Kaikista hienouksista en saanut otettua kuvia hämärän valaistuksen ja salamakiellon takia. Monipuolisen tekstiilivalikoiman lisäksi näyttelyssä oli esim. koruja, keramiikkaa ja puutöitä.
Omin käsin -näyttelyn lisäksi museossa on esillä myös useampi perusnäyttely ja muita vaihtuvia näyttelyitä. Käsityössä elämän tuntu -perusnäyttely oli oikeinkin mielenkiintoinen ja vaatisi toisen (vähän syvällisemmän) käynnin. Loput kuvat ovat museon Pinnalla -näyttelystä. Näyttelyssä oli esillä töitä kuudeltatoista nuorelta muotoilijalta.

Suvi Tupolan söpöt eläinkorut

Riikka Peltolan jännittävä mekko

Elina Laitisen raikkaat kuviot

Samalla reissulla kävimme häthätää myös Alvar Aalto -museossa, mutta ei siitä enempää tällä kertaa :)