18. joulukuutaPakettisukat (koko 37-38)

Tarvitset:
Novita Nalle –lankaa punaista n. 80g ja valkoista n. 5g,
sukkapuikot 3mm,
virkkuukoukun 2mm,
sakset ja silmäneulan.

Vasen sukka
Luo 56 silmukkaa punaisella langalla ja jaa s:t tasaisesti neljälle sukkapuikolle (14 s/ puikko). Neulo 1 oikein, 1 nurin -joustinneuletta n. 4cm suljettuna neuleena. Neulo sitten sileää neuletta oikein, kunnes työn korkeus on n. 16cm. Neulo vielä 1.-3. puikon silmukat ja neulo sitten 4. puikon ja seuraavan kerroksen 1. puikon s:t apulangalle. Palaa takaisin apulangan alkuun ja jatka neulomista normaalisti punaisella langalla (vrt. peukalonaukko tumpussa).

Neulo sileää, kunnes pohjan pituus on n. 12,5cm. Aloita sitten kärkikavennukset: Neulo 1. ja 3. puikon lopussa 2 s oikein yhteen, 1 s oikein ja 2. ja 4. puikon alussa 1 s oikein, ylivetokavennus. Tee kavennukset joka 2. krs, kunnes työssä on jäljellä 32 s. Tee sitten kavennukset jokaisella krs:lla, kunnes työssä on jäljellä 8 s. Katkaise lanka, pujota jäljellä olevien s:den läpi ja päättele.

Kantapää
Poimi apulangan ala- ja yläreunasta 56 s:aa neljälle sukkapuikolle (14 s/ puikko) ja nosta kantapään molemmista reunoista 1 s kiertäen 1. ja 3. puikon loppuun sekä 2. ja 4. puikon alkuun. Neulo näillä 60 s:lla 2 krs oikein ja aloita sitten kavennukset kuten kärjessä. Tee kavennukset joka 2. krs, kunnes työssä on jäljellä 24 s ja olet viimeksi neulonut kerroksen ilman kavennuksia. Käännä sukka nurin päin ja päättele virkkaamalla silmukat yhteen kiinteillä silmukoilla. Katkaise lanka ja päättele.

Viimeistely
Kirjo rusetti-kuvio sukkaan ruutupiirroksen mukaan silmukoita jäljitellen.

Oikea sukka
Neulo ja kuvioi kirjomalla samoin kuin vasen sukka. Höyrytä.