10. joulukuuta
Huopapallo-kranssi

Tarvitset:
Huovutusvillaa valkoista n. 40g, vihreän sävyjä n. 60g ja punaisen sävyjä n. 120g,
2 mm rautalankaa n. 2m,
huovutusneulan,
huovutusalustan,
neulepuikkoja 3-4mm,
marseille-saippuaa,
sivuleikkurit ja taivutuspihdit.

Neulahuovutus
Erottele villasta ohuita, pitkiä soiroja ja kieputa ne ristiin rastiin neulepuikon ympärille pallon muotoon. Kieputa villaa puikon ympärille, kunnes pallo on hieman suurempi kuin haluat sen valmiina olevan. Villa kannattaa kiertää puikon ympärille mahdollisimman tiukasti, jotta pallo säilyttää muotonsa myöhemmin märkähuovuttaessa. Neulahuovuta pallo tiiviiksi puikon ollessa sen sisällä.

Kranssin pallot väreittäin:
Punaisia 33 kpl / halk. 1,5-6,5cm
Vihreitä 25 kpl / halk. 1,5-5cm
Valkoisia 22 kpl / halk. 2-3,5cm

Märkähuovutus
Märkähuovuta villapallo puikon ollessa edelleen sen sisällä. Huovuta väri kerrallaan ja vaihda saippuavesi jokaisen värin jälkeen. Voimakkaan värinen villa saattaa päästää väriä. Anna pallojen kuivua täysin esim. patterin edessä. Huom. Voit myös jättää märkähuovutuksen tekemättä.

Kranssin kokoaminen
Katkaise sivuleikkureilla rautalangasta n. 2 metriä pitkä pätkä. Taivuta rautalangan alkupäähän litteä lenkki taivutuspihdeillä. Pujota huovutetut pallot rautalankaan värejä ja kokoja vaihdellen. Kun olet pujottanut kaikki pallot lankaan, paina palloja tiiviimmin yhteen ja katkaise lanka n. 3cm:n päässä viimeisestä pallosta. Taivuta rautalangan loppuun koukku, jotta pallot eivät karkaa. Taivuta langan keskelle ympyrä ja kierrä langan alku- ja loppupäät muutaman kerran kranssin ympäri niin, että päät kohtaavat. Pujota loppupään koukku alkupään lenkin läpi ja purista koukku lenkiksi. Siirrä viereiset pallot lenkkien päälle.