Pitsikästä



Vaaleansiniset sukat (koko 38)

Tarvitset:
Novita Nalle -lankaa n. 75g,
sukkapuikot 3mm,
sakset ja silmäneulan.

Mallineule:
1. krs: Neulo 1 o, langankierto, ylivetokavennus, 8 o, 2 o yhteen, langankierto, 1 o.
2. krs: Neulo 2 o, langankierto, ylivetokavennus, 6 o, 2 o yhteen, langankierto, 2 o.
3. krs: Neulo 3 o, langankierto, ylivetokavennus, 4 o, 2 o yhteen, langankierto, 3 o.
4. krs: Neulo 4 o, langankierto, ylivetokavennus, 2 o, 2 o yhteen, langankierto, 4 o.
5. krs: Neulo 5 o, langankierto, ylivetokavennus, 2 o yhteen, langankierto, 5 o.
6. krs: Neulo kaikki silmukat oikein.

Luo 56 silmukkaa ja jaa ne tasaisesti neljälle sukkapuikolle (14 s/ puikko). Yhdistä silmukat renkaaksi.
Neulo 2 oikein, 2 nurin -joustinneuletta 9 kerrosta.
Neulo kaikki silmukat oikein 2 krs:ta ja aloita sitten pitsineule mallineuleen mukaan.
Toista mallineule kaikilla neljällä puikoilla. Neulo mallineuleen kerrokset 1-6 yhteensä 6 kertaa.
Neulo vielä 1. puikon s:t 4. puikolle oikein. Jätä nyt 2. ja 3. puikon s:t odottamaan ja aloita kantapää 1. ja 4. puikon s:illa.

Käännä työ, nosta 1 s neulomatta puikolle ja neulo 27 s nurin. Käännä työ, *nosta 1 s neulomatta puikolle, neulo 1 s oikein*, toista *-* vielä 13 kertaa. Toista näitä kahta krs:ta, kunnes kantapään korkeus on 28 krs:ta. Käännä työ, nosta 1 s neulomatta puikolle ja neulo 27 s nurin.

Aloita kantapään kavennukset. Käännä työ, neulo kantapääneuletta 18 s, tee ylivetokavennus. Käännä työ, nosta 1 s neulomatta ja neulo 10 s nurin, 2 s nurin yhteen. Käännä työ ja jatka kantapääneuletta ja kavennuksia siten, että keskellä pysyy 12 s ja sivujen silmukat vähenevät. Kun sivujen silmukat ovat loppuneet, jaa keskellä olevat 12 s kahdelle puikolle. Poimi 1. puikolle kantapään reunasta kiertäen 14 s ja 1. ja 2. puikon välistä 1 s. Neulo 2. ja 3. puikko jatkaen mallineuletta 1. krs:ta. Poimi 4. puikolle 3. ja 4. puikon välistä 1 s, kantapään reunasta kiertäen 14 s ja neulo kantapään 6 s oikein.

Aloita kiilakavennukset. Neulo 1. puikolla 19 s oikein, tee ylivetokavennus, neulo 2. ja 3. puikoilla mallineuletta, neulo 4. puikon alussa 2 s oikein yhteen, 19 s oikein. Tee kavennukset joka 2. krs, kunnes työssä on 56 s.

Neulo sitten kaventamatta, kunnes olet toistanut mallineuleen kerrokset 1-6 sukan päällä yhteensä 17 kertaa. Aloita kärkikavennukset. Neulo 1. ja 3. puikon s:t oikein, kunnes jäljellä 3 s, neulo 2 oikein yhteen, 1 s oikein. Neulo 2. ja 4. puikon alussa 1 s oikein, ylivetokavennus, loput s:t oikein. Tee kavennukset joka 2. krs, kunnes työssä jäljellä 40 s. Tee kavennukset sitten joka krs, kunnes työssä jäljellä 8 s. Katkaise lanka, pujota jäljellä olevien s:den läpi ja päättele.

Neulo toinen sukka samoin ja höyrytä.


Miksi: Nämä sukkaset valmistuivat äidin tilauksesta. Lankana omista varastoista löytynyt vaaleansininen Novita Nalle.