Kauluri 2.0



Keltainen kauluri

Tarvitset:
Pirkanmaan Kotityön vahvaa Pirkka-lankaa n. 340g,
pyöröpuikon 4,5mm/ 80cm,
4 ommeltavaa nepparia,
ompelulankaa,
sakset ja neulan.

Luo 188 silmukkaa ja neulo tasona ruutupiirroksen mukaan. Aloita neulominen ruutupiirroksen 2. kerroksesta (nurjan puolen krs). Jatka neulomista toistaen ruutupiirroksen 1.-16. krs:ta, kunnes työn korkeus on noin 22cm ja olet viimeksi neulonut 15. krs:n (oikean puolen krs). Luo krs:n loppuun 12 s ja yhdistä renkaaksi (työssä nyt 200 s). Neulo 16. krs (188 s) oikean puolen kerrosena ja aloita sitten 17. krs. Kerroksien vaihtumiskohta on siis lisättyjen silmukoiden alussa.

Jatka neulomista toistaen 17.-32. krs:ta, kunnes työn kork. on noin 50cm ja olet viimeksi neulonut 20. krs:n. Päättele.

Poimi halkion oikeasta reunasta työn oikealta puolelta 64 s neuloen 2 oikein, 2 nurin -joustinneuletta. Neulo joustinneuletta 16 kerrosta. Päättele.
Poimi halkion vasemmasta reunasta työn oikealta puolelta 64 s neuloen 2 nurin, 2 oikein -joustinneuletta. Neulo joustinneuletta 16 kerrosta. Päättele.

Ompele halkion joustinneulekaistaleet halkion yläreunaan siten, että oikeanpuoleinen kaistale tulee päälle. Ompele nepparit.



Miksi: Viime keväänä neulomani harmaa kauluri on ollut ahkerassa käytössä kuluneena talvena. Se on lämmitellyt hartioitani niin ulkona kuin sisälläkin. Nyt tein toimivaksi todetusta mallista uuden, värikkäämmän version.