Tuolileikki

Jippii! Ei mennyt Lystikäs keittiö -postauksesta kuin muutama päivä, kun löysimme seuraavana viikonloppuna uudet vanhat ruokapöydän tuolit kirppikseltä. Tuolit maksoivat huikeat 15 euroa kappale, olivat tukevan tuntuiset ja muutenkin siistikuntoiset.

Mutta harmituksen harmitus, niitä löytyi vain kolme. Haussa oli ollut neljän samanlaisen tuolin setti, kun nämä kolme pistivät silmään tyylillään. Sain myös heti tuolit nähdessäni ajatuksen uudistaa vanha, sinänsä hyväkuntoinen, verhoilu mustalla tekonahalla. Missä lie olen idean joskus nähnyt. Tuoleissa ihastutti myös selkänojan hauska "avaimenreikä"-yksityiskohta. Hetken pähkäilyn jälkeen suuntasimme tuolit kainalossa kassalle ja kirppiksen kiertely jäi siihen.

Harkitsin ensin voisiko meilläkin soveltaa monista sisustuslehdistä tuttua ideaa sijoittaa ruokapöydän ympärille erilaisia, mutta samanhenkisiä tuoleja. Hylkäsin ajatuksen kuitenkin pian, kun totesin, että pienessä kodissamme kaikki huonekalut ovat muutenkin eri paria. Nyt siis pitäisi löytää samaisia tuoleja vielä yksi tai mieluummin kolme, jotta myös jatketun pöydän ääressä kaikilla olisi samanlainen tuoli.