KarkkipäiväRaitatumput (naisten koko)

Tarvitset:
Pirkanmaan kotityön Roosa nauha -sukkalankaa vaalea lohenvärinen (nro 53) n. 35g ja tumma lohenvärinen (nro 54) n. 25g,
sukkapuikot 2,5mm sekä
silmäneulan.

Luo 64 silmukkaa vaaleammalla langalla ja jaa ne tasan neljälle puikolle. Jätä luodessa alkuun n. 60cm:n pituinen langanpätkä.
1.-7. krs: Neulo sileää neuletta oikein.
8. krs: Neulo *2 oikein yhteen, ota langankierto puikolle*. Toista kerroksen loppuun.
9.-16. krs: Neulo sileää neuletta oikein.
Ota työhön tummempi lanka ja aloita raitojen neulominen.
Neulo ensin tummemmalla langalla 2 krs oikein ja sitten vaaleammalla langalla 2 krs oikein. Toista kahta raitaa.

Peukalokiila: Aloita peukalokiilan lisäykset, kun olet neulonut 6 tummaa ja 6 vaaleaa raitaa. Neulo oikein, kunnes 2. puikon lopussa on jäljellä 4 s. Ota silmukoiden välistä lanka kiertäen puikolle, neulo 2 s oikein, toista lisäys ja neulo 2 s oikein. Jatka raitojen neulomista ja toista kiilan lisäykset joka 3.krs vielä 8 kertaa. Neulo viimeisen lisäyskerroksen jälkeen vielä 2 krs sileää ja siirrä seuraavalla krs:lla kiilan 20 s apulangalle odottamaan. Luo kiilan kohdalle 2 uutta silmukkaa.

Neulo raitoja, kunnes pikkusormi peittyy ja olet viimeksi neulonut vaalean raidan. Katkaise tummempi lanka työstä ja aloita sitten kärkikavennukset:
Neulo 1. ja 3. puikon alussa 1 s oikein ja ylivetokavennus, 2. ja 4. puikon lopussa 2 oikein yhteen, 1s oikein. Tee kavennukset joka toinen kerros, kunnes jokaisella puikolla on jäljellä 8 s. Tee kavennukset nyt joka kerroksella, kunnes työssä on jäljellä 8s. Katkaise lanka, vedä jäljellä olevien silmukoiden läpi ja päättele. 

Peukalo: Siirrä peukalokiilan 20 s puikoille ja nosta peukalonhangasta 4 s. Jaa 24 s tasan kolmelle puikolle ja neulo sileää neuletta. Neulo kunnes näkyvissä on puolet peukalonkynnestä. Neulo sitten jokaisen puikon lopussa 2 o yhteen joka kerroksella, kunnes jäljellä on 9 s. Katkaise lanka, vedä jäljellä olevien silmukoiden läpi ja päättele.

Taita varsi kaksinkerroin reikärivin kohdalta ja neulo reuna nurjalle puolelle alussa jätetyllä langanpätkällä. Päättele langat ja höyrytä kevyesti.