21.7.2014

SöpöilyäRusettityyny (koko n. 33x50cm)

Tarvitset: Novita Tuomas-sukkalankaa n. 280g,
pyöröpuikon 4mm/ 60cm,
sukkapuikot 4mm,
levyvanua 68x52cm ja 10x40cm kokoiset palat,
täytevanua sekä
sakset ja neulan.

Luo pyöröpuikolle 160 silmukkaa ja yhdistä renkaaksi. Neulo sileää neuletta oikein 52cm. Päättele silmukat.
Luo sukkapuikoille 80 s ja yhdistä renkaaksi. Neulo sileää neuletta oikein 21cm. Päättele silmukat.

Viimeistely

Ompele tyynyn toinen pää käsin kiinni. Ompele isommasta levyvanun palasta sisätyyny ja täytä se täytevanulla. Aseta sisätyyny tyynyn sisään ja ompele tyynyn toinen pää kiinni piilopistolla.
Käännä rusettilenkin nurja puoli näkyviin ja harsi levyvanusuikale kiertämään lenkin keskiosa. Taita lenkin aloitusreuna ja päätelty reuna vanun päälle ja ompele reunat yhteen. Käännä lenkki oikein päin (sauma sisäpuolella keskelle) ja vedä lenkki tyynyn keskelle. Voit halutessasi ommella lenkin vielä muutamalla pistolla kiinni tyynyyn.


Taka-ajatus: Ajattelin hieman avata ohjeiden taustoja uudessa Taka-ajatus -osiossa, joka löytyy näin ohje-postausten lopusta. Kerron esimerkiksi miksi olen jonkun työn tehnyt tai millä perusteella olen johonkin ratkaisuun ohjeessa päätynyt.

Tämän tyynyn idea lähti kahdesta pulmasta: yritän harventaa lankavarastoani ja tarvitsin lahjaidean kohta 8-vuotiaalle kummitytölleni. Ostin 3 kerää malvan väristä lankaa noin vuosi sitten yhteen toiseen käsityöhön, mutta päädyinkin käyttämään siinä toista lankaa ja Tuomakset jäivät kaappiin pyörimään. Kummitytölleni taas halusin tehdä lahjaksi jotain tyttömäistä, mutta en mitään liian lapsellista. Ja kun nämä ajatukset kohtasivat, lopputuloksena oli rusettityyny!