Kesä!

 

 Kesä on täällä! Ja kangaspuut. Ja kuukauden kudontamaratonkin vielä. Neljä viikkoa sukkulan heittelyä saattaa tosin venyä viiteen (tai kuuteen tai kymmeneen) viikkoon, sillä ostin pari viikkoa sitten toiset, pienemmät toikalaiset. Olin jo tovin haaveillut pikkupuista, joita pystyisin säilyttämään kotona ihan ympäri vuoden toisin kuin työleveydeltään 120 senttisiä Liisoja.

Suunnitelma on kutoa aluksi tälle kesälle suunnittelemani leveät ja/ tai monivartiset loimet isoilla kangaspuilla ja siirtyä sitten nyhräämään kapoisempien loimien pariin pikkupuille, kun Liisat on viety takaisin talvisäilöönsä.

Kuvakollaasissa esiintyvän kesän ensimmäisen loimen rakensin tänään loppuun niille isommille puille. Loimi ja kude ovat Taito Pirkanmaan Pirkka-villalankaa ja työn alla on torkkupeitto oman sohvan nurkkaan. Sain tänään kudottua palttinashaalista puolet ja huomenna on luvassa toinen puolikas. Seuraavaksi loimeksi ajattelin 6-vartista ruusukasta, mutta en ole vielä päättänyt vedänkö puihin ensin kaitaliina- vai mattoloimen. Hmmm... Ehkä kuitenkin liinaloimen, sillä moppilangalle suunnittelemani kokeilu kutkuttelee tällä hetkellä melkoisesti!
 
 

Kommentit