LomapuuhiaVietin maaliskuun ensimmäisen viikon hiihtolomailemalla kotosalla. Vapaapäivät täyttyivät suunnitelmien mukaisesti käsitöiden tekemisestä ja täysin suunnittelemattomasti Ukraina-uutisten seuraamisesta.

Vapaapäivien aikana otin työn alle monta käsityö- ja askarteluprojektia, joihin ei arkena ole tullut tartuttua. Lomakäsityöt aloitin tosin edellisen viikon lopussa, kun otin pipon puikoille ja pistin langat purkkiin värjäytymään. Värjäyshommiin sain innostuksen (ja ohjeen) Taito-liiton jo tammikuun puolella alkaneesta "Värjätään yhdessä" -purkkivärjäysprojektista. Värjäystä varten tarvittiin yksinkertaisimmillaan vain kuivattuja hedelmänkuoria, lankaa ja alunaa. Ja tietysti purkki, johon ainekset kasattiin. Mutta ei siitä sen enempää tällä kertaa. Palaan asiaan noin kuukauden kuluttua, kun värjäysoperaatio on valmis.

Seuraavaksi keskityin unelmankevyen silkkimohair-pipon neulomiseen. Neuloin kaksinkertaisen pipon yksinkertaisella Sandnes Garnin Silk Mohair -langalla. Aloitin pipon neulomisen päälaelta silmukoita lisäten ja lopetin päälaelle silmukoita kaventaen. Siinä välissä neuloin sileää neuletta suljettuna neuleena n. 40 senttiä. Pipon kokonaispituudeksi ennen muotoon taittelua tuli siis n. 60 cm ja lankaa siihen kului vaivaiset 44 grammaa.

Lomatekemisiini kuului myös kuppien muotoilua askartelusavesta, tossujen virkkausta, ruutupiirroksen väsäämistä ja paperinaruaskartelua. Paperinarusta levitin, liimasin, solmin ja leikkasin kaksi paperinaruköynnöstä koristamaan joulun alla ostamaani (led)kynttilälampettia. Paperiviherkasveista (ja koko viikon jatkuneesta auringonpaisteesta) tuli keväinen fiilis kotiin.
 
 

Kommentit