Kootut teokset

 

Edellisestä blogipostauksesta on taas vierähtänyt pari-kolme viikkoa, kun olen keskittänyt tekemisieni päivittämisen Instagramin puolelle. Lystikkään kodin Insta-tililtä (lystikas_koti) löytyy valmiiden töiden lisäksi myös keskeneräisiä käsitöitä, mutta tähän koosteeseen ajattelin kirjoitella lähinnä niistä viimeistellyistä.

Ensimmäisenä valmistui (viimeisimmän Instagram-julkaisun aiheena ollut) oikean alakulman kookas paperinarukranssi. Sen leikkasin ja liimasin vuodenvaihteessa äidille äitienpäivälahjaksi. Ja kyllä, joulunpyhät ovat melko aikainen ajankohta miettiä lahjoja toukokuulle, mutta askarteluinspis iski silloin. Olin vieläpä niin tyytyväinen lopputulokseen, että tein itselleni toisen samanmoisen.

Seuraavaksi ryhdyin neulomaan. Jatkoin kirjoneuleharjoituksia musta-valkoisilla villasukilla ja joustinneulemyssyn kehittelyä banaaninkeltaisella ribbipipolla. Lainekuvion neulominen onnistui ihan mukavasti, joten seuraaviin sukkiin voin suunnitella astetta haastavampaakin kirjoneuletta. Pipon aloitukseen keksin puolestaan yhden kehitysidean, jota voisin vielä kokeilla. Mutta se on vuorossa sitten syksyllä, kun on jälleen pipo(nneulomis)kelit.

Koosteen töistä viimeisenä valmistui vasemman yläkulman makrameekranssi. Kranssi-idean ensimmäinen versio löytyy luonnoskirjastani jo pääsiäisen tienoilta, mutta varsinaiseen solmimispuuhaan ryhdyin vappuna. Ja tähän käsityöhön vasta olinkin (ja olen edelleen) tyytyväinen! Kranssi onnistui täsmälleen ensimmäisten luonnosten mukaisesti ja värivalintakin oli mielestäni ihan nappivalinta.
 

Kommentit