Lunta luvassa

 

Viimeistään viikonloppuna saa sovitella lämpimämpiä kamppeita ylle, kun luntakin on luvassa jonnekin päin maata. Kylmeneviä ilmoja lupailevat sääennusteet innostivat minut tarttumaan jälleen puikkoihin ja neulomaan viime viikkoisen pannan seuraksi simppelin pipon.

Idean kokonaan 1 oikein kiertäen, 1 nurin -joustinneuleella neulottuun myssyyn sain keväisestä Suuri Käsityö -lehden numerosta, jossa esiteltiin keltainen ribbipipo. Lehden malli oli neulottu alhaalta ylös kaksinkertaisella langalla, mutta minä käytin omaani ihan vain yksinkertaista lankaa ja neuloin pipon ylhäältä alas. Näin sain varmistettua, ettei lanka lopu kesken kavennuksien vaan riittää koko työhön.
 
Neuloin pipon 2,5mm:n sukkapuikoilla ja tein päälaella lisäyksiä joka toisella kerroksella. Loin pipon alkuun 16 s, johon lisäsin ensimmäisellä lisäyskrs:lla toiset 16 s. Sen jälkeen lisäsin 1 silmukan jokaisen puikon alussa kolmen ensimmäisen s:n jälkeen ja lopussa ennen neljää viimeistä s:aa. Jokaisella ensimmäistä lisäyskerrosta seuraavalla lisäyskrs:lla työhön tuli siis 8 s lisää. Kun lisäykset oli lisätty ja pipossa huimat 208 silmukkaa, neuloin joustinneuletta, kunnes pipon korkeus oli n. 22cm. Sitten käänsin työn ympäri ja lähdin neulomaan kierrettyä joustinneuletta vastakkaiseen suuntaan. Neuloin joustinneuletta vielä 12cm, jonka jälkeen päättelin s:t putkimaisesti neulan avulla.
 
Käytin pipoon Dropsin Alpaca Mix -lankaa - siis sitä samaa lankaa kuin pantaankin, mutta vain eri värissä. Tällä kertaa lankaa kului lähes kaksi kerää tai tarkemmin sanottuna 90 grammaa.


Kommentit