Pisto pisto pistoToukokuussa esittelin äidille tekemäni synttärikortin ideaksi äitienpäivätervehdykseen ja nyt on vuorossa äitienpäiväkortti inspiraatioksi, öö, tuota... Kesäkuun ensimmäiselle sunnuntaille? No, ihan sitä en ajatellut tätä postausta suunnitellessa, vaan muita mahdollisia kesäisiä merkkipäiviä ja juhlia.

Tarvikkeet kortin tekoon ovat tällä kertaa varsin vähäiset; yksinkertaisimmillaan pärjää korttipohjalla, neulalla ja langalla. Jos hommaa haluaa vielä helpottaa (kuten minä tein), niin listaan saa lisätä vielä lyijykynän, pyyhekumin ja sakset. Ja jos rupeaa oikein hifistelemään, niin mukaan voi ottaa vielä tyynyn tai muun pehmusteen.

Aluksi piirsin (tai pikemminkin kevyesti luonnostelin) köynnökset lehtineen kaksiosaisen kortin kanteen. Sitten asetin tyynyn (tai muun pehmusteen) levitetyn kortin alle ja pistelin kuviot terävällä neulalla piirrosta mukaillen. Pistelin pistot kortin oikealta puolelta nurjalle ja jätin pistojen väliin vain muutaman millimetrin. Kun kuvio oli kokonaan pistelty, kumitin lyijykynäpiirroksen pois. Sitten jäljellä oli enää kuvioiden kirjominen tikkipistoilla reikiä seuraillen. Käytin lankana hennon vedenvihreää pellavaa, mutta korttiin käy myös muut ohuet (kirjonta)langat kuten muliini- tai helmilanka.