Ihan solmuissa



Muistaako joku, kun lupailin viime syksyisten Suomen Kädentaidot -messujen aikoihin esitellä messuostoksiani joskus myöhemmin? Ai, ei vai. No, ei se mitään, sillä koko asia meinasi jäädä minultakin. Mutta nyt, muutaman päivän tarkkuudella puoli vuotta myöhemmin, se "joskus" on vihdoin koittanut.

Shoppasin messuilta muun muassa joitain keriä alpakkalankaa ja vähän neuletarvikkeita, mutta ne eivät liity tämän postauksen aiheeseen, joten ei niistä sen enempää. Lankavan osastolta ostamani pellavan sävyinen Matilda-punosnyöri esittää sen sijaan pääosaa, mustan metallirenkaan kompatessa sivuroolissa.

Hankin edeltäjäänsä, Paulina-punosnyöriä, ohuemman nyörin makramee-seinätekstiiliä varten. Puolen kilon nyörirulla jäi kuitenkin vielä silloin marraskuussa odottelemaan inspiraatiota (ja parempaa aikaa). Alkuvuodesta solmeilusuunnitelma nytkähti viimein eteenpäin, kun keksin pyytää isältä eurolla löytämäni kranssipohjan puolitusta. Katkaistuun ja hitsattuun metallirenkaaseen katkoin ja solmin sitten kaksoistasosolmuja, kohosolmuja ja hernesolmuja - eli äitienpäivälahjan äidille!