Käsi sydämelläYstävänpäivä lähestyy vauhdilla ja ajattelin jakaa muiden viime hetken kortti-inspiraatiota etsivien kanssa oman ideani viime vuodelta. Askartelussa (ja muussakin kässäilyssä) parhaat ideat ovat usein niitä nopeasti (toisin sanoen kiireessä) kehiteltyjä ja helposti toteutettuja. Sama pätee myös tähän ilmapalloaiheiseen ystävänpäiväkorttiin, jonka tein viimeisenä mahdollisena iltana kotoa löytyvistä materiaaleista.

Yksinkertaisimmillaan ilmapallokorttiin tarvitaan vain pala askarteluhuopaa ja vanhan kirjan sivua sekä pätkä lankaa. Ja tietenkin teräväkärkinen neula ja (A6-kokoinen) korttipohja. Ja... liimaa ja kartonkia ja kenties 3D-tarroja. Niin ja sakset, lyijykynä ja pyyhekumikaan eivät ole pahitteeksi.

No, mutta nyt siihen helpoksi mainitsemaani toteutukseen. Ihan ensimmäiseksi liimasin palan huopaa ja kirjan sivua kartongille. Seuraavaksi piirsin sydämen huopapalan nurjalle puolelle (taustakartonkiin) ja leikkasin muodon irti. Ilmapallon narua pitelevän käden hahmottelin suoraan paperin oikealle puolelle ja painelin neulalla piirroksen viivoja seuraten reikiä parin-kolmen millin välein. Leikkasin myös käden kuvan irti ja pyyhin lyijykynän jäljet. Sitten kirjoin käden ja sydämen tikkipistoilla. Käteen käyttyämäni mustan langan solmin siististi piiloon, mutta sydämen punaisen langan jätinkin päättelemättä. Sen sijaan pistelin langan kulkemaan käden kautta ja jätin siihen vielä muutaman sentin hännän vapaasti roikkumaan. Lopuksi kiinnitin muodot korttipohjaan 3D-tarroilla.