Vinottain



Tällä viikolla postauksen aiheena on pitkästä aikaa sukat ohjeineen. Neuloin nämä yksinkertaisen pitsin somistamat sukat jo kesällä lahjaksi. Pitsin reikärivit kääntyvät sukissa eri suuntiin, niinpä ne ovat toistensa peilikuvat.


Pitsisukat (koko 37-38)

Tarvitset:
Taito Pirkanmaa Oy:n Kirjo-Pirkkaa n. 70g ja
sukkapuikot 2,5mm.

Luo 64 silmukkaa (16 s/ puikko) neljälle puikolle. Neulo suljettuna neuleena joustinneuletta kierretyillä silmukoilla. Neulo *1 s oikein, 1 s nurin, * toista *-* kerroksen loppuun. Neulo seuraavalla kerroksella oikeat s:t takareunastaan oikein ja nurjat s:t nurin. Toista näitä kahta kerrosta yhteensä neljä kertaa (8 krs).

Neulo 1 krs oikein ja aloita sitten mallineule ruutupiirroksen mukaan. Toista mallineuleen 16 kerrosta yhteensä neljä kertaa ja aloita kantapää. Neulo 1. puikon s:t 4. puikolle oikein ja jätä 2. ja 3. puikon s:t odottamaan.

Käännä työ, nosta 1 s neulomatta, neulo 30 s nurin, 1 s oikein. Käännä työ, *nosta 1 s neulomatta, neulo 1 s oikein,* toista *-* kerroksen loppuun. Toista näitä kahta kerrosta yhteensä 16 kertaa. Neulo vielä nurjan puolen krs ja aloita kantapohjan kavennukset. Jatka samaa vahvistettua neuletta. Neulo 21 s, tee ylivetokavennus ja käännä työ. *Nosta 1 s neulomatta, neulo 10 s nurin, 2 s nurin yhteen ja käännä työ. Nosta 1 s neulomatta, neulo 10 s, tee ylivetokavennus ja käännä työ.* Toista *-*, kunnes sivujen s:t loppuvat. Jaa jäljelle jääneet s:t kahdelle puikolle (6+6 s) ja poimi s:t kantalapun reunasta.

Poimi 1. puikolle kantalapun reunasta 16 s ja 1 s puikkojen välistä oikein neuloen. Neulo 2. ja 3. puikon s:illa mallineuletta ruutupiirroksen mukaan. Poimi 4. puikolle puikkojen välistä 1 s ja kantalapun reunasta 16 s oikein neuloen.

Aloita sitten kiilakavennukset. Neulo 1. ja 4. puikon s:illa sileää neuletta oikein ja jatka 2. ja 3. puikon s:illa mallineuletta. Neulo 1. puikon lopussa 2 s oikein yhteen ja 4. puikon alussa ylivetokavennus. Neulo 1 välikerros ilman kavennuksia. Tee kavennukset ja neulo 2 välikerrosta. Jatka kavennus- ja välikerroksia, neuloen 1 välikrs lisää kavennuskerrosten väliin, kunnes työssä on jälleen 64 s.

Jatka mallineuletta ja sileää neuletta kunnes sukan pohjan pituus on n. 20cm tai sukka yltää pikkuvarpaan kynteen. Neulo vielä 2 krs oikein ja aloita sitten nauhakavennukset.

Neulo 1. ja 3. puikon lopussa 2 s oikein yhteen, 1 s oikein ja 2. ja 4. puikon alussa 1 s oikein, ylivetokavennus. Tee kavennukset joka 2. krs, kunnes työssä on jäljellä 32 s. Tee kavennukset sitten joka krs, kunnes työssä on jäljellä 8 s. Katkaise lanka, pujota se jäljelle jääneiden s:den läpi ja päättele.

Neulo toinen sukka käyttäen toista ruutupiirrosta. Höyrytä kevyesti.