Sopivasti ruma



Kuukausi sitten aloittamani kirjontatyö on edistynyt aimo harppauksin parissa viikossa, vaikka en ole sitä edes päivittäin pistellyt. Tämä kirjontahomma on osoittautunut varsin koukuttavaksi ja huomaan pyöritteleväni ajatuksissa jo seuraavaa ideaa.

No mutta, nyt asiaan. Kuten kuvasta näkyy päädyin kirjomaan työn umpeen, vaikka ei se hullummalta näyttäisi vain osittain kirjottunakaan. Olen siis saanut kuviot valmiiksi ja nyt pitäisi vielä päättää pohjan väri. Tein muutamaan ruutuun muutaman värikokeilun ja olen kallistumassa oikean alareunan ruskeaan. Viereinen oranssi ja oikean yläreunan keltainen ovat mielestäni turhan sokeriset sävyt tähän. Oranssin viereinen vaaleanpunainen ei erotu tarpeeksi kuvion punaisista, enkä ole (näköjään) vielä toipunut vaaleanpuna-petroolinsini-väriyhdistelmän yliannostuksesta. Keskimmäisen rivin vihreät eivät nekään innosta; oikean puoleinen vihreä on sävyltään liian kylmä ja vasenta vihreää käytän juuri nyt toisessa työssä.

70-lukulaisen ruskean ja lohenpunaisen liitossa sen sijaan on sitä jotain. Yhdistelmä ei ole liian söpö tai tuttu. Se haastaa tekijänsä ja näkijänsä. Se on kummallinen ja vähän ällö - siis sopivasti ruma.