Ruskan aikaan



Kylmyys saa tulla, olen valmis. Tein Dale Garnin ruosteensävyisestä villa-puuvillalangasta tämän talven ensimmäisen pipan. Neuloin sen (jälleen) patenttineuleena tai oikeastaan yhtenä patenttineuleen muunnelmana. Patenttineule on yksi suosikkimallineuleistani muhkeutensa takia ja on vilahdellut blogissa aiemminkin esimerkiksi tällaisena versiona.


Myssy

Tarvitset:
Dale Garn Lerke-lankaa n. 80g ja
sukkapuikot 3,5mm.

Luo 104 silmukkaa (26 s/ puikko) ja yhdistä renkaaksi. Neulo 3 kerrosta 1 oikein, 1 nurin -joustinneuletta. Aloita sitten mallineule: Neulo *1 s oikein edellisen krs:n s:n kanssa, 1 s nurin* kerroksen loppuun. Neulo seuraavalla krs:lla kaikki s:t oikein. Toista näitä kahta kerrosta, kunnes työn korkeus on n. 21cm ja olet viimeksi neulonut 1. krs:n.

Tee sitten päälaen kavennukset jatkaen samalla mallineuletta: Neulo 11 s, nosta 2 s oikealle puikolle (kuin neuloisit ne yhteen), neulo 1 s oikein ja vedä nostetut s:t neulotun yli. Tee kavennukset jokaisella puikolla samassa kohdassa jokaisella kerroksella, kunnes työssä on jäljellä 8 s. Katkaise lanka, pujota se jäljelle jääneiden s:den läpi ja päättele.

Höyrytä myssy kevyesti.