Ruusu(kkaa)n aikaKesä tulee kolkutellen, kangaspuita paukutellen! Sain koota kangaspuut viime kesän tapaan vanhempieni saunan eteiseen. Nyt pystytystalkoot pidettiin kuitenkin aiemmin kuin viime vuonna, joten olen ehtinyt heilumaan puiden äärellä jo kolmen maton verran.

Ensimmäisen kynnysmattokoisen maton kudoin kahdesta kirjavasta trikookuteesta. Punapiskuisen kuteen ostin keväällä Tuurista ja mustavalkoisen kuteen hankin kuuman vinkin perusteella Tampereelta Poppanavakasta.

Kuteen vinkkaajan 6-vartisesta ruusukasmatosta sain myös idean rakentaa omiin puihini ruusukkaan. Minun Toikissani varret, välittäjät ja polkuset eivät ihan kuuden varren ruusukkaaseen riitä, joten minun valintani oli 4-vartinen ruusukas + palttina. Maton rakenteen nappasin sellaisenaan Lankavan Tilkkuri-matosta, mutta poljennan muutin ruudukkaaksi.

Loimen leveys oli 63,5cm ja kudoin siihen pituutta 90cm. Valmiin maton kooksi kutistui 61x87cm. Punapiskuista kudetta mattoon meni n. 715g ja mustavalkoista n. 810g.Maton rakenne lisätty 16.7.2018