Projekti: viltti: Kolmas aloitus toden sanoo?Terveisiä sairasvuoteelta! Kuumetta, yskää ja kijroitusvirheitä pukkaa jo neljättä päivää, joten luvassa on nyt alkuperäistä suunnitelmaa lyhyempi postaus filttiprojekstista. Otsikon kolmas aloitus ei viittaa tämän postauksen näpyttely-yrityksiin (tämä on vasta toinen lajiaan), vaan hitaamman puoleisesti etenevään villavaan shaaliin.

Ensimmäinen aloitus tapahtui jo tammi-helmikuussa pylväitä virkaten ja päättyi muutaman kerroksen ja useamman sentin päästä purkuun. Edestakaisin virkatut pylväät eivät näyttäneet ollenkaan kivoilta ja jouduin toteamaan, että ideani virkatusta viltistä ei vaan toimi.

Toisen aloituksen hetki löi helmi-maaliskuussa, kun päädyin neulottuun versioon ja intarsiakuvioihin. Silloin silmukoita kertyi 15 senttiä ja kuvioita kahdessa värissä. Olin jo kirjoittamassa postaustakin (sitä ensimmäistä versiota), kun rupesin epäröimään kuvioiden kanssa. Ja mihin epäröinti aina ennemmin tai myöhemmin johtaa? No purkupuuhiin tietysti.

Kolmas aloitus siirtyikin sitten kiireempien käsitöiden tieltä pitkälle huhtikuulle. Kuten kuvasta näkyy, jatkoin intarsianeulotulla linjalla. Tällä kertaa peitettä on syntynyt jo kokonaiset 25cm ja olen "melko" tyytyväinen ensimmäisiin kuvioihin. Ainakin yritän kovasti pistää kampoihin päähän hiippaileville purkuajatuksille...