HattaraYstävänpäiväjutuista palataan takaisin joulun(vaalean)punaisiin tunnelmiin, kun kuvaan pääsee äidille neulomani pitsisukat. Joulukuun hämyssä kuvatut sukat ovat oikealta väriltään otsikonkin vihjaamat hattaraisen vaaleanpunaiset.


Neulotut pitsisukat (koko 38)

Tarvitset:
Gründl Hot Socks Uni -lankaa n. 55g,
sukkapuikot 2,5mm

Luo 72 silmukkaa (18 s/ puikko). Yhdistä suljetuksi neuleeksi ja aloita heti mallineule.

1.-2. krs: Neulo kaikki s:t oikein.
3. krs: Neulo *1 s oikein, 3 x [2 s oikein yhteen], 1 langankierto, 5 x [1 s oikein, 1 langankierto], 3 x [2 s oikein yhteen],* toista *-* vielä 3 kertaa.
4. krs: Neulo kaikki s:t nurin.

Toista näitä mallineuleen neljää kerrosta yhteensä 12 kertaa.

Neulo 2 krs oikein. Seuraavalla krs:lla neulo *3 s oikein, 2 s oikein yhteen, 9 s oikein, 2 s oikein yhteen, 2 s oikein,* toista *-* vielä 3 kertaa. Työssä on nyt 64 s. Neulo 1 krs oikein. Neulo vielä 1. puikon s:t 4. puikolle ja jätä 2. ja 3. puikon s:t odottamaan.

Neulo sitten timanttikantapää:

Käännä työ. Nosta 1. s nurin neulomatta ja kiristä lankaa niin, että puikolla näyttää olevan 2 s (käsitellään kuitenkin yhtenä s:na). Neulo loput s:t nurin. Käännä työ ja nosta 1. s nurin neulomatta ja kiristä. Neulo s:t oikein nostettuun s:aan asti ja käännä työ. Nosta 1. s nurin neulomatta ja neulo loput s:t nurin nostettuun s:aan asti ja käännä työ. Jatka lyhennettyjä kerroksia kuten edellä, kunnes keskellä on jäljellä 10 s. Neulo 2 krs oikein kaikilla 64 s:lla.

Neulo kantapään keskimmäiset 10 s oikein (aiemmin nostetut s:t jäävät siis neulomatta) ja käännä työ. Nosta 1. s nurin neulomatta ja neulo 9 s nurin. Käännä työ ja nosta 1. s nurin neulomatta. Neulo keskimmäiset s:t oikein mukaan lukien ed. krs:lla nostettu s ja sitä seuraava s. Käännä työ ja nosta 1. s nurin neulomatta ja neulo keskimmäiset s:t nurin mukaan lukien ed. krs:lla nostettu s ja sitä seuraava s. Toista, kunnes kaikki nostetut s:t ovat mukana työssä. Jaa kantapään 32 s jälleen kahdelle puikolle.

Jatka sileää neuletta kaikilla 64 s:lla, kunnes pohjan pituus (kantapää mukaan lukien) on n. 20cm.

Aloita sitten kärkikavennukset:

Neulo 1. ja 3. puikon lopussa 2 oikein yhteen, 1 s oikein ja 2. ja 4. puikon alussa 1 s oikein, ylivetokavennus. Tee kavennukset joka 2. krs, kunnes työssä on jäljellä 32 s. Tee kavennukset sitten joka krs, kunnes työssä on jäljellä 8 s. Katkaise lanka, pujota jäljellä olevien s:den läpi ja päättele.

Höyrytä kevyesti ja neulo toinen sukka samoin.