Parempi myöhäänViimeisenä tupsuideana esittelyyn pääsee pipon triotupsu tai tupsutrio, josta koko huhtikuun teema sai alkunsa. Idea syntyi jo ennen joulua, kun suunnittelin kummitytölle pipoa joululahjaksi. Etsiskelin inspiraatiota pinterestistä ja törmäsin samalla reissulla hienoihin kuviollisiin tupsuihin. Keksin, että värikäs tupsurypäs yksivärisen pipon kruununa olisi hauska näky. Lopulta tein tytölle lahjaksi tammikuussa blogissakin esittelemäni helmipipon ja idea tupsutriosta sai jäädä odottamaan.

Vähän kyllä epäröin tupsuidean blogiin laittamista näin huhtikuun viimeisellä viikolla. Mutta tässä sitä ollaan, tarjoilemassa tupsupipoideoita vapun kurkkiessa nurkan takana. Pipokuvia ottaessani taivaalta muuten vihmoi valkoista tavaraa maahan ja tuumasin, ettei tämä ehkä niin epäajankohtainen ajatus olekaan. Ja sitä paitsi tuleehan ne pipokelit taas muutaman kuukauden kuluttua.

Tein tupsutrioon yhden yksivärisen, yhden raidallisen ja yhden kultapilkullisen tupsun. Käytin tupsuihin kullankimaltavan langan lisäksi jämävilla- ja villasekoitelankoja, mutta tupsuja voisi varioida käyttämällä vaihtelevia materiaaleja (esim. pörröisiä ja kiiltäviä, ohuita ja paksuja). Syyspimeitä silmällä pitäen pilkullisen tupsun pilkut voisi vaikka korvata heijastavalla langalla. Tässä tupsutriossa tupsut ovat melko saman kokoisia, mutta vaihtelua saisi ymppäämällä ryhmään erikokoisia tupsuja.