SuditteluaMaalattu pussukka

Tarvitset:
Pellavakangasta,
mittanauhan,
sakset,
nuppineuloja,
haihtuvan merkkauskynän (esim. Prym),
kankaanpainoväriä (esim. Schjerning Textil solid),
pienen maalisudin,
väriastian,
sanomalehtiä suojaksi,
(hiustenkuivaajan,)
leivinpaperia tms. ja
silitysraudan.

Maalaus
1. Leikkaa kankaasta 2 pohjakappaletta. Käytä apuna esim. lautasta (tässä halk. 14cm) ja piirrä merkkauskynällä kankaaseen 2 ympyrää. Lisää ympyröihin 1cm:n saumavarat ja leikkaa ympyrät.
Laske lautasen halkaisija (= valmiin pussukan pohjan halk.) x 3,14 (=pii) + 1 + 1cm saumavaraa = sivukappaleen leveys. Esim. 14cm x 3,14 + 1 + 1cm = n. 46cm. Mieti sitten, miten korkean pussukan haluat (tässä 18cm) ja lisää 1+1cm saumavaraa = sivukappaleen korkeus. Esim. 18cm + 1 + 1cm= 20cm. Leikkaa kaksi sivukappaletta.
2. Levitä sanomalehdet suojaksi ja aseta kankaat lehtien päälle. Kaada pieni määrä väriä astiaan. Maalaamista kannattaa kokeilla ensin koetilkkuun, jotta pystyt arvioimaan tarvittavan voiman ja värin määrän. Kasta sudin kärki väriin ja maalaa kankaat lyhyillä ja kevyillä vedoilla. Voit myös maalata vain ulkokappaleet.
3. Kun olet maalannut kappaleet, anna kankaiden kuivua täysin ennen silitystä. Voit nopeuttaa kuivumista hiustenkuivaajalla.
4. Suojaa kangas molemmin puolin leivinpaperilla ja kiinnitä väri väripurkin ohjeen mukaisesti.

Ompelu
5. Aseta sisä- ja ulkosivukappaleet oikeat puolet vastakkain ja neulaa yhteen yläreunastaan. Ompele kappaleet yhteen suoralla ompeleella 1cm:n päässä reunasta.
6. Levitä yhdistetty sivukappale tasoksi ja silitä sauma auki. Taita leveyssuunnassa oikea puoli vastakkain ja neulaa yhteen sivureunasta. Ompele putkeksi suoralla ompeleella 1cm:n päässä reunasta.
7. Silitä sauma auki ja käännä putki oikein päin. Taita sivukappaleen sisäkpl putken sisään. Silitä yläreunan sauma litteäksi ja neulaa sisä- ja ulkokpl yhteen alareunastaan. Ompele reuna siksakilla.
8. Aseta pohjakappaleet nurjat puolet vastakkain ja neulaa yhteen. Ompele reuna siksakilla. Piirrä sisäpohjan reunaan merkkauskynällä 4 merkkiviivaa tasaisin välein. Käännä sivukpl nurinpäin ja tee merkinnät myös sisäsivukappaleen alareunaan.
Aseta sivun ja pohjan merkinnät kohdakkain ja neulaa kappaleet yhteen. Voit myös harsia kappeleet yhteen. Ompele kappaleet yhteen suoralla ompeleella 1cm:n päässä reunasta. Tarvittaessa venytä reunoja ommellessa.

Käännä pussukka oikein päin ja silitä.