Ei menny niinku...

No niin, vihdoin jatkokertomus rahista, rahin päällisestä ja sohvan uudesta matosta tulee päätökseensä. Aiemmin keväällä siis kudoin kirppikseltä ostamalleni jakkaralle uuden verhoilukankaan, isä maalasi huonekalun jalat ja lisäksi löysin H&M:ltä huokean mustavalkoisen maton sohvan päälle. Tarinat jäivät siihen, että jakkara piti verhoilla ja matto suihkuttaa tekstiilinsuojalle ennen käyttöä.

Aloitetaanpa matosta. Tekstiilinsuoja-aine löytyi pienten suurten etsintöjen jälkeen Prismasta. Tekstiilinpuhdistusaineita oli kyllä tarjolla kaikissa kaupoissa, mutta suoja-aineen löytämiseksi piti tehdä vähän jalkatyötä ja kiertää useampi kauppa. Suojan suihkuttelin pihalla ja matto kuivui pari tuntia vienossa myrskytuulessa kivien pitäessä mattoa paikallaan. Sain kulutettua hommaan koko pullon, kun suihkuttelin nestettä nurjalle puolelle kevyemmin ja  ns. käyttöpuolelle reilummin. Viikonloppuna asettelimme maton sohvalle ja kesän kunniaksi laitoin pari värikkäämpää tyynyä mustavalkoisten kaveriksi.

Sitten pääsemmekin aiheeseen rahi. Sen verhoilu ei (todellakaan) mennyt niin kuin Strömsössä. Jännitin verhoilua jo etukäteen ja siksi viivyttelin koko touhun kanssa. Lopulta siihen oli ryhdyttävä, jos aikoi saada valmista. Sivujen kiinnitys meni vielä ok, mitä nyt temppuileva niittipyssy nostatti verenpainetta. Mutta ne kulmat. Ne eivät menneet hyvin. Ne menivät itseasiassa juuri niin huonosti kuin vain voi mennä. Kulmissa paksu kangas oli pakko laittaa vekeille ja vekit ovat (tietysti) erinäköiset eri kulmissa. Siksipä postauksessa on jakkarasta vain yksi strategisesti aseteltu kuva ja sekin pitkin hampain! :)