Kuin tilauksestaOlen kaipaillut sohvan päälle uutta tekstiiliä. Edellinen, itse tekemäni poppanapäällinen on hoitanut tehtäväänsä mallikkaasti, mutta haluaisin vaihtaa välillä väriä. Siitä asti, kun keksin vaihtopäällistä haluta, olen ajatellut kutovani uudenkin päällisen (tällä kertaa trikoomaton) itse. Vähän aika sitten näin kuitenkin kaupassa ohuen kuviollisen puuvillamaton ja keksin, että sellainen sopisi meidänkin sohvalle. Sen saisi kaupasta vaivattomasti valmiina ja se olisi paksuudeltaan sopivasti nykyisen poppanan ja omatekoisen trikoomaton väliltä. Kyseisen kaupan mattovalikoima ei kuitenkaan miellyttänyt kooltaan, näöltään tai hinnaltaan, joten jätin mattoidean muhimaan.

Sitten, pari viikkoa sitten selailin H&M:n nettisivuja ja kurkistin myös heidän aleosastonsa kotiosioon. Ja siellä se oli! Sopivan kokoinen, näköinen ja hintainen matto. Tilasin maton heti ja viime viikolla se jo tuli. Kaksikymmentä euroa ei ole minusta paha hinta 70x200cm -kokoisesta matosta. Ei ainakaan sellaisesta, jonka kuvio on vieläpä kudottu.  

Palaan asiaan myöhemmin uusien kuvien kera, kunhan olen suihkutellut mattoon tekstiilinsuoja-ainetta ja saanut maton paikoilleen. Silloin jakkarakin on ehkä jo valmis. Toistaiseksi en ole vielä ehtinyt (lue: saanut aikaiseksi) verhoilla rahia.