Syksyn tullenNeulottu panta (ymp. n. 54cm)

Tarvitset:
Pirkanmaan kotityön Kirjo-Pirkkaa n. 50g,
sukkapuikot 2,5mm (HUOM. tarvitset 6 kpl),
silmäneulan ja sakset.

Luo 60 silmukkaa ja jaa s:t tasaisesti neljälle puikolle (15 s/ puikko). Neulo suljettuna neuleena sileää oikein n. 23cm.
Seuraavalla kerroksella neulo 1. puikolta 10 s yhdelle puikolle ja 5 s toiselle puikolle, 4. puikon alusta 5 s samalla puikolle kuin edelliset s:t ja 10 s ylimääräiselle puikolle. Neulo näillä 30 s:lla suljettua neuletta oikein ja jätä 2. ja 3. puikon silmukat odottamaan. Neulo sileää, kunnes osion pituus on n. 8cm. Jaa sitten keskimmäisen puikon s:t takaisin kahdelle puikolle, katkaise lanka ja jätä valmis osio odottamaan.
Jaa aiemmin odottamaan jätetyt silmukat samoin kolmelle puikolle (1. puikko 10 s, 2. puikko 5 + 5 s ja 3. puikko 10 s) ja neulo kuten ensimmäinen osio.
Jaa keskimmäisen puikon s:t takaisin kahdelle puikolle, aseta valmiit osiot ristiin ja neulo kaikki s:t mukaan suljettuun neuleeseen. Neulo suljettuna neuleena sileää oikein 23cm. Päättele silmukat ja katkaise lanka. Ompele pannan päät yhteen. Höyrytä.


Miksi: Neuloin pannan viileämmille ilmoille, kun korvien suojaksi kaipaa jo jotain, mutta pipo tuntuu liioittelulta. Saa nähdä, tuleeko sitä käytettyä. Panta kun on viimeksi koristanut päätäni ala-asteella! :)