Raitasillaan
Raitasukat (koko 37)

Tarvitset:
Pirkanmaan Kotityön Kirjo-Pirkkaa mustaa n. 38g ja valkoista n. 38g,
sukkapuikot 2,5mm,
virkkuukoukkun 2mm,
sakset ja silmäneulan.

Vasen sukka
Luo 64 silmukkaa mustalla langalla ja jaa s:t tasaisesti neljälle sukkapuikolle (16 s/ puikko). Neulo 2 oikein, 2 nurin -joustinneuletta kolme kerrosta suljettuna neuleena. Neulo mustalla langalla vielä yksi kerros oikein ja ota sitten työhön mukaan valkoinen lanka. Neulo valkoisella langalla 4 krs oikein. Vaihda taas mustaan lankaan ja neulo 4 krs oikein. Jatka raitojen neulomista vuorotellen valkoisella ja mustalla langalla, kunnes varren korkeus on n. 14cm ja olet viimeksi neulonut valkoisen raidan. Neulo mustalla langalla 2 krs ja 3. kerroksen kaksi ensimmäistä puikkoa (32 s). Neulo sitten 3. ja 4. puikon s:t apulangalle. Palaa apulangan alkuun ja jatka neulomista normaalisti mustalla langalla (vrt. peukalonaukko tumpussa).

Neulo raitoja, kunnes pohjan pituus on n. 11,5cm ja olet viimeksi neulonut mustan raidan. Neulo 1 krs valkoisella langalla ja aloita sitten kärkikavennukset. Neulo 1. ja 3. puikon alussa 1 s oikein, ylivetokavennus ja 2. ja 4. puikon lopussa 2 s oikein yhteen, 1 s oikein. Tee kavennukset joka 2. krs, kunnes työssä jäljellä 20 s. Käännä sukka nurin päin ja päättele virkkaamalla silmukat yhteen kiinteillä silmukoilla.

Kantapää
Poimi apulangan ala- ja yläreunasta 64 s:aa neljälle sukkapuikolle (16 s/ puikko) ja nosta aukon molemmista reunoista 1 s kiertäen 2. ja 4. puikoille. Neulo 1 krs mustalla langalla ja aloita sitten kavennukset kuten kärjessä samalla raidoitusta jatkaen. Tee kavennukset joka 2. krs, kunnes työssä on jäljellä 26 s. Käännä sukka nurin päin ja päättele virkkaamalla silmukat yhteen kiinteillä silmukoilla.

Oikea sukka
Neulo oikea sukka samoin kuin vasen, mutta neulo kantapään apulanka ja kantapää 1. ja 2. puikon kohdalle. Höyrytä.


Miksi: Halusin tasaraitasukat, joissa raidat jatkuisivat katkeamatta myös kantapäässä. Asiaa aikani hauduteltuani päädyin neulomaan sukkien kannat kuten peukalon tumpuissa: apulangan avulla valmiisiin sukkiin.