KeltainenKeltaiset sukat (koko 37-38)

Tarvitset:
Hjertegarn Sock 4 -lankaa n. 70g,
sukkapuikot 2,5mm,
sakset ja silmäneulan.

Luo 64 silmukkaa ja jaa ne tasaisesti neljälle sukkapuikolle (16 s/ puikko). Yhdistä silmukat renkaaksi ja aloita neulominen ruutupiirroksen mukaan. Neulo 1.-16. kerrosta, kunnes varren korkeus on noin 12 cm ja olet viimeksi neulonut 16. kerroksen. Neulo vielä 1. puikon s:t 4. puikolle neuloen s:t samoin kuin edellisellä krs:lla. Jätä nyt 2. ja 3. puikon s:t odottamaan ja aloita kantapää 1. ja 4. puikon s:illa.

Käännä työ, nosta 1 s neulomatta puikolle ja neulo 31 s nurin. Käännä työ, *nosta 1 s neulomatta puikolle, neulo 1 s oikein*, toista *-* vielä 15 kertaa. Toista näitä kahta krs:ta, kunnes kantapään korkeus on 32 krs:ta. Käännä työ, nosta 1 s neulomatta puikolle ja neulo 31 s nurin.

Aloita kantapään kavennukset. Käännä työ, neulo kantapääneuletta 21 s, tee ylivetokavennus. Käännä työ, nosta 1 s neulomatta ja neulo 10 s nurin, 2 s nurin yhteen. Käännä työ ja jatka kantapääneuletta ja kavennuksia siten, että keskellä pysyy 12 s ja sivujen silmukat vähenevät. Kun sivujen silmukat ovat loppuneet, jaa keskellä olevat 12 s kahdelle puikolle. Poimi 1. puikolle kantapään reunasta kiertäen 16 s ja 1. ja 2. puikon välistä 1 s. Neulo 2. ja 3. puikko jatkaen ruutupiirroksen mukaan mallineuletta 1. krs:ta. Poimi 4. puikolle 3. ja 4. puikon välistä 1 s, kantapään reunasta kiertäen 16 s ja neulo kantapään 6 s oikein.

Aloita kiilakavennukset. Neulo 1. puikolla 21 s oikein, tee ylivetokavennus, neulo 2. ja 3. puikoilla mallineuletta, neulo 4. puikon alussa 2 s oikein yhteen, 21 s oikein. Neulo 1 krs kaventamatta. Neulo 1. puikolla 20 s oikein, tee ylivetokavennus, neulo 2. ja 3. puikolla mallineuletta, neulo 4. puikon alussa 2 s oikein yhteen, 20 s oikein. Neulo 2 krs:ta kaventamatta. Jatka kaventavia ja kaventamattomia krs:ia neuloen kavennuskrs:ten väliin aina yhden kaventamattoman krs:n lisää. Jatka kiilakavennuksia, kunnes työssä on jäljellä 64 s.

Neulo sitten kaventamatta, kunnes sukan pohjan pituus on noin 18,5cm. Neulo 1 krs kaikki s:t oikein ja aloita kärkikavennukset. Neulo 1. ja 3. puikon s:t oikein, kunnes jäljellä 3 s, neulo 2 oikein yhteen, 1 s oikein. Neulo 2. ja 4. puikon alussa 1 s oikein, ylivetokavennus, loput s:t oikein. Tee kavennukset joka 2. krs, kunnes työssä jäljellä 40 s. Tee kavennukset sitten joka krs, kunnes työssä jäljellä 8 s. Katkaise lanka, pujota jäljellä olevien s:den läpi ja päättele.

Neulo toinen sukka samoin ja höyrytä.
Ps. Alla vielä kuva Suuri käsityö -lehden luontosukka-kilpailuun osallistuneista Pihlajaperhonen-sukistani :) Ne palautuivat retkiltään sopivasti ennen joulua ja ehtivät vielä joululahjapakettiin...