Eihän?

Asetin itselleni tämän vuoden alussa kynttiläkippojen ostokiellon. Minulla on kynttilöitä ym. kynttilärekvisiittaa keittiön kaapissa jo hyllyllinen. Pikaisella laskutoimituksella totesin, että tuikkukuppeja/ kynttilänjalkoja löytyy vuoden jokaiselle viikolle omansa (ja vähän ylikin).

Tällä määrällä kynttilätelineitä luulisi, että polttelen kynttilöitä seinät savusta mustina. Mutta ei. Kynttiläkauteni alkaa yleensä syys-marraskuussa muutamalla hassulla polttelukerralla; on kuumimmillaan joulukuussa, jolloin polttelen ehkä pari kertaa viikossa ja lopahtaa täysin viimeistään loppiaisena. Loput 300 päivää vuodesta kynttiläkupit kyhjöttävät kaapin ovien takana piilossa.

Ostolakko on toiminut kohtuullisesti, lukuunottamatta yhtä viatonta käyntiä Iittalan tehtaanmyymälän Iik!-päivillä pari viikkoa sitten äidin kanssa. Lähdin mukaan lähinnä seuraneidiksi, mutta päädyin silti kantamaan retken päätteeksi uutta vaaleanvihreää Nappula-kynttilänjalkaa liikkeestä ulos. Olin hypistellyt kynttilänjalkaa myymälässä ja äiti oli ostanut sen minulle tuosta vain. Teknisesti ottaen minä en siis kynttilänjalkaa ostanut, joten sitähän ei lasketa. Eihän? :)


P.s. Kynttilän takana olevan peilin löysin omista kätköistäni rymsteeratessani vanhempien vinttiä. En edes muistanut sellaista omistavani, mutta tuo oli niin soma, että se piti saada esille.