Kirppiskivaa


Tässä olisi taas vaihteeksi muutama kirppislöytö.


Punaisen tekonahkaisen matkalaukun olen ostanut parilla hassulla eurolla varmaan kymmenen vuotta sitten. Se oli ostettaessa suorastaan uuden veroinen, vaikka ulkonäön perusteella voisi kuvitella sen olevan vähintään 30 vuotta vanha. Alkuperäinen osoitelappu ja avaimetkin ovat vielä tallessa. Minun mukanani se on päässyt käymään kerran Kuopiossa, mutta muuten olen säilytellyt siinä lankoja.


Valko-turkoosin retrokankaan olen myös ostanut jo useampi vuosi sitten Tampereen UFFilta. Olen käyttänyt helposti siliävää kangasta pöytäliinana, mutta keskenään erikokoisten ylä- ja alapäärmeiden perusteella luulen, että kangas on oikeasti pariton verho. Tosin sitä on taidettu jo aiemmassa elämässäänkin käyttää pöytäliinana, sillä epäilen vahvasti, että yksi vaalean rusehtava tahra on kahvia.


Valkoisen posliinipurkin löysin pari vuotta sitten Hämeenkyrön LA-kirppikseltä. Purkki oli niin sympaattisen näköinen (varsinkin nuppi), että se oli saatava, vaikka hinta vähän arveluttikin (5e). Myöhemmin bongasin purkin jostain sisustuslehdestä, jossa sitä tituleerattiin saksalaiseksi sokerikoksi.


Vanhan pirran ostin viime kesänä Hämeenlinnalaiselta kirppikseltä. Kirppiksen nimeä en tietenkään muista, mutta siellä rautatieaseman vieressä se oli. En varsinaisesti edes tarvitse kyseistä pirtaa, minulta kun löytyy jo ennestäänkin samankokoinen. Mutta täytyihän se ostaa pois kuleksimasta, kun kerran löytyi käyttökuntoinen yksilö ja vielä halvalla (5e).

Samalta kirpparilta ostin myös Toikan kuvakudoskehyksen, jota en edes tiennyt kaivanneeni ennen kuin näin sen nojailemassa pöydän päätyyn. Mutta siitä lisää tuonnempana, kun se palautuu isän käsittelystä.