Sleepy slippers
Neulotut aamutossut (koko n. 37/38)

Tarvitset:
Novita Hanko -lankaa n. 155g,
sukkapuikot 5mm (vyötteessä ohjeellinen puikkokoko 6mm),
virkkuukoukun nro 5 ja
silmäneulan.

Virkkaa 10 ketjusilmukkaa. Siirrä 10. kjs puikolle ja poimi kjs-ketjun toisesta reunasta 9 silmukkaa neulomalla oikein. Poimi kjs-ketjun toisesta reunasta toiselle puikolle 10 s neulomalla oikein. Jaa silmukat tasan neljälle puikolle.
Aloita lisäykset: Neulo 1. ja 3. puikon ensimmäinen s:n jälkeen langankierto sekä ennen 2. ja 4. puikon viimeistä s:aa langankierto. Neulo muut s:t oikein.
Tee lisäykset joka toisella kerroksella vielä 2 kertaa (yhteensä 32 s).

Neulo sileää neuletta 11 cm. Siirrä sitten 1. ja 2. puikon silmukat apulangalle odottamaan. Luo odottamaan jätettyjen lankojen tilalle 24 s.
Neulo 11 cm sileää neuletta ja jaa sitten silmukat uudestaan. Siirrä 1. puikolta 2 s neljännelle puikolle ja 2. puikolta 2 s kolmannelle puikolle (jokaisella puikolla nyt 10 s).

Aloita kärkikavennukset:  Neulo 1. ja 3. puikon ensimmäinen s:n jälkeen ylivetokavennus sekä ennen 2. ja 4. puikon viimeistä s:aa 2 s oikein yhteen. Tee kavennukset joka toinen krs, kunnes jokaisella puikolla on 6 s. Tee sitten kavennukset joka krs:lla, kunnes työssä on jäljellä 8 s. Katkaise lanka, pujota se jäljellä olevien s:den läpi ja päättele.

Tossun sisäosa: Siirrä odottamaan jätetyt 16 s puikoille (1. ja 2. puikko) ja poimi lisäksi yläreunasta 24 s (3. ja 4. puikko). Neulo 1 krs oikein. Neulo 3. puikon alussa ja 4. puikon lopussa 2 s oikein yhteen. Neulo 9 cm sileää neuletta ja jaa sitten silmukat uudestaan. Siirrä 3. puikolta 3 s toiselle puikolle ja 4. puikolta 3 s ensimmäiselle puikolle (1. ja 2. puikolla on nyt 10 s ja 3. ja 4. puikolla on nyt 9 s).

Aloita kärkikavennukset: Neulo 1. puikon alussa ylivetokavennus ja  2. puikon lopussa 2 s oikein yhteen. Neulo 1 krs oikein. Neulo 1. ja 3. puikon alussa ylivetokavennus sekä 2. ja 4. puikon lopussa 2 s oikein yhteen. Tee kavennukset joka toinen krs, kunnes jokaisella puikolla on 6 s. Tee sitten kavennukset joka krs:lla, kunnes työssä on jäljellä 8 s. Katkaise lanka, pujota se jäljellä olevien s:den läpi ja päättele. Käännä sisäosa tossun sisään.