Mainiot tumput ja pipo
Lanka: Pirkanmaan kotityön Kirjo-Pirkka (väri 43). Huom! Langan väri näyttää kuvissa todellista vaaleammalta.
Langanmenekki: Tumppuihin 50g, pipoon 80g
Puikot: Sukkapuikot koko 2,5mm, pipoon lisäksi pyöröpuikko 50cm koko 2,5mm

Mallineule
1.-4. kerros: Neulo *1n, 2o, 1n*. Toista *-* kerroksen loppuun.
5.-8. kerros: Neulo *2n, 2o*. Toista *-* kerroksen loppuun.
9.-12. kerros: Neulo *1o, 2n, 1o*. Toista *-* kerroksen loppuun.
13.-16. kerros: neulo *2o, 2n*. Toista *-* kerroksen loppuun.

Tumppujen ohje

Vasemman käden tumppu:
Luo 64 silmukkaa.
Neulo 2 oikein, 2 nurin –joustinneuletta 5cm ja aloita sitten mallineuleen neulominen. 1. ja 2. puikko neulotaan sileää neuletta oikein, 3. ja 4. puikko mallineuleen mukaisesti. Neulo 4 kerrosta ja aloita seuraavalla kerroksella peukalokiila.

Peukalo neulotaan kiilana lisäten silmukoita langankierroilla joka 3. kerros:
1. lisäyskrs: Neulo sileää neuletta kunnes 2. puikolla on jäljellä 4 silmukkaa. Tee langankierto, neulo 2 s oikein, tee langankierto ja neulo 2 s oikein.
2. lisäyskrs: Neulo sileää neuletta kunnes 2. puikolla on jäljellä 5 silmukkaa. Tee langankierto, neulo 2 s oikein, tee langankierto ja neulo 3 s oikein.
Kiilan silmukat lisääntyvät jokaisella lisäyskerroksella kahdella, reikien muodostuessa samaan linjaan. Neulo langankierrot ja välikerrokset, kunnes kiilassa on 20 s (2. puikolla on yhteensä 34 s). Siirrä viimeisellä välikerroksella kiilan 20 silmukkaa odottamaan apulangalle. Luo kiilan kohdalle 2 s ja neulo 2 s oikein.

Neulo mallineuletta ja sileää neuletta kunnes etusormi peittyy. Neulo tästä eteenpäin sileää neuletta myös 3. ja 4. puikolla. Neulo 1 krs sileää ja aloita sitten kärkikavennukset: Neulo 1. ja 3. puikon alussa 1 s oikein ja ylivetokavennus, 2. ja 4. puikon lopussa 2 oikein yhteen, 1s oikein. Tee kavennukset joka toinen kerros, kunnes jokaisella puikolla on jäljellä 9 s. Tee kavennukset nyt joka kerroksella, kunnes työssä on jäljellä 12s. Katkaise lanka, vedä jäljellä olevien silmukoiden läpi ja päättele.

Peukalo:
Siirrä peukalokiilan 20 s puikoille ja nosta peukalonhangasta 4 s. Jaa 24 s tasan kolmelle puikolle ja neulo sileää neuletta. Kiilan reikärivi jatkuu samalla kohtaa myös peukalossa. Reikäkoriste neulotaan nyt 2 o yhteen, langankierto, 2 o, langankierto, ylivetokavennus. Neulo kunnes näkyvissä on puolet peukalonkynnestä.
Aloita kärkikavennus ja lopeta reikärivin neulominen: Neulo jokaisen puikon lopussa 2 o yhteen joka kerroksella, kunnes jäljellä on 9 s. Katkaise lanka, vedä jäljellä olevien silmukoiden läpi ja päättele.

Neulo oikean käden tumppu vasemman käden tumpun peilikuvana.

Pipon ohje

Luo pyöröpuikolle 200 silmukkaa.
Neulo 2 oikein, 2 nurin –joustinneuletta 16cm.
Neulo mallineuletta 12cm.
Kavennukset joka toisella kerroksella, kavennuskerroksien välissä 1 krs ilman kavennuksia:
1. kavennuskrs: Vaihda työhön sukkapuikot ja neulo oikeat silmukat oikein ja nurjissa raidoissa 2 nurin yhteen (jäljellä 150 silmukkaa).
Neulo seuraava kerros 2 o, 1 n.
2. Kavennuskrs: Neulo oikeissa raidoissa 2 oikein yhteen ja nurjat silmukat nurin (jäljellä 100 s).
Neulo seuraava kerros 1o, 1n.
3. Kavennuskrs: Neulo 2o yhteen koko kerroksen ajan (jäljellä 50 s).
Neulo seuraava kerros oikein. Toista 3. kavennuskrs ja välikerrokset vielä kaksi kertaa. Neulo 5. kavennuskerroksen viimeinen s oikein (jäljellä 13s).
Katkaise lanka, vedä jäljellä olevien silmukoiden läpi ja päättele.