Koo, koo, kooKenkäpussi

Tarvitset:
Puuvillakangasta pussiin 42x42 cm ja hihnaan 8x42cm,
vetoketjun 40cm,
sakset ja nuppineuloja,
ompelulankaa sekä
ompelukoneen.

Leikkaa kankaasta kappaleet pussiin (42x42cm) ja hihnaan (8x42cm). Halutessasi huolittele kappaleiden reunat siksakilla tai saumurilla.

Taita hihna kaksinkerroin niin, että pitkät reunat kohtaavat. Silitä taitos. Taita hihnan molemmat pitkät reunat vielä kaksinkerroin sisävaraksi ja silitä taitos. Ompele hihnan avoin reuna suoralla ompeleella n. 0,5cm:n päässä reunasta.

Silitä pussin sivureunoihin 1,5cm:n taitteet pussin nurjalle puolelle. Neulaa vetoketju taitereunojen alle niin, että vain vetoketjun hammastus jää näkyviin. Ompele vetoketju molempiin reunoihin pussin oikealta puolelta suoralla ompeleella vetoketjupaininjalalla.

Käännä pussi nurin päin. Aseta hihna pussin yläpäähän pussin sisään (oikeiden puolien väliin). Aseta hihnan päät vetoketjun molemmin puolin n. 6cm:n päähän pussin sivuista. Neulaa ja ompele pussin molemmat lyhyet päät suoralla ompeleella n. 1cm:n päässä reunasta.

Silitä pussin lyhyiden päiden kulmat 90 asteen kulmaan päiden saumoihin nähden. Ompele suoralla ompeleella n. 5cm:n päästä kolmion kärjestä. Leikkaa kulmien ylimääräinen kangas n. 1cm:n päästä ompeleesta ja huolittele leikatut reunat siksakilla. Käännä pussi oikein päin ja silitä.


Taka-ajatus: Olen hiissannut sisäkenkiä vuosikausia sekä (hengittämättömissä) muovipusseissa että viime aikoina myös lehden tilaajalahjana saadussa (satiini)pussukassa. Mutta en enää! Otin vihdoin ompelukoneen kauniiseen käteen ja ompelin Vallilan jämäkankaasta itselleni kenkäpussin. Ja koska en ole mikään ompelun ihmelapsi, olen tuotokseeni enemmän kuin tyytyväinen. Tällä kertaa jopa ruudut kohtasivat! :)