31.10.2016

SuomipoikaMuistatteko, kun pari kuukautta sitten kirjoittelin villasukkalahjakortista? Annoin lahjakortin tai pikemminkin sukkien suunnittelutehtävän kummallekin siskonlapselle syntymäpäivälahjaksi. Ajatuksena oli, että he suunnittelevat mieleisensä sukat ja minä toteutan ne.

Ja tässä ne nyt ovat! Siskonpojan (8 vee) itse suunnitelemat sukat. Siskon mukaan poika ei ole värittelymiehiä, mutta minusta nämä ovat oikein tyylikkäät. Siskonpoika oli myös hienosti ymmärtänyt ja käyttänyt lahjakortin ehdotusta keskenään erilaisista sukista.

En nyt kirjoittele sukista tänne sen tarkempaa ohjetta, mutta mainitsenpa kuitenkin muutaman jutun niiden valmistuksesta. Neuloin sukat Taito Pirkanmaa Oy:n Kirjo-Pirkka langoista 2,5mm puikoilla. Kantapään neuloin viimeisenä apulangalle neulottujen silmukoiden avulla. Kantapäässä viimeiset silmukat virkkasin yhteen piilosilmukoilla. Siniset vaakaraidat neuloin ja pystyraidat kirjoin muuten valmiisiin sukkiin silmukoita jäljitellen. Sukkien päällä pystyraidat kulkevat resorin juuresta sukan kärkeen ja sukkien alla (tai takana) pystyraidat pysähtyvät kantapään saumaan.

Pssst! Laitan blogiin myöhemmin tällä viikolla myös kuvan siskontytön suunnittelemista sukista.