15.2.2016

1+1=1
Postauksen nimi olisi yhtä hyvin voinut olla "Lauantai-illan projekti osa 2", sillä viikko sitten lauantaina olohuoneen valtasi jälleen pieni suuri huonekalurumba.

Meitä (erityisesti minua) oli jo pidempään vaivannut heppoinen, kirjojen ja kukkien painosta notkuva, säilytyskaluste olohuoneen ikkunan edessä. Halusin korvata sen jollain uudella ratkaisulla. Olin miettinyt vaikka mitä varastohyllyjen tuunauksia ja metsästänyt ideoita Pinterestissä, kun muissa asioissa tehdyllä Ikea-reissulla vastaan tuli valkoinen Vittsjö- tv-taso. Se oli rakenteeltaan sopivan keveä, siinä oli toivomani kolme tasoa ja se oli riittävän halpa kaksin kappaleinkin ostettuna. Kun mietti vielä mahdolliseen varastohyllyjen tuunausoperaatioon uppoavaa aikaa ja rahaa sekä epävarmaa lopputulosta, oli päätös kokoamista vaille valmiiden Ikea-hyllyköiden ostosta nopea.

Heti kotiin päästyämme käärimme hihat ja pistimme toimeksi. Poikaystävä purki vanhan kalusteen ja nakutti uudet kokoon. Minä keskityin viherkasvien huoltoon ja kirjojen läpikäyntiin. Järjestelin kirjat suunnilleen aiheen mukaan; sisustuskirjat alahyllylle ja käsityökirjat ynnä muut sekalaiset opukset keskimmäiselle hyllylle. Nyt kaikki minun kirjani ovat yhdessä paikassa, eikä ripoteltuna ympäri olohuonetta. Poikaystävän kirjat sen sijaan jatkavat edelleen eloaan ja oloaan makuuhuoneen lipaston päällä, kukkien kasteluveden ulottumattomissa.

Ideaalitilanteessa hyllyköt olisivat kumpainenkin 10cm lyhyemmät, eli yhteensä ne veisivät 20cm vähemmän tilaa. Silloin lattiavalaisimellakin olisi vähän väljemmät olot nurkassa. Hieman kyllä jännittää miten lasilevyt kestävät kirjakasojen kilot. Jos viitseliäisyyttä joskus riittää, voisi hyllyköiden melamiinipintaiset (ja ehkä lasisetkin) hyllylevyt vaihtaa vaikka vanerilevyihin.