25.5.2015

Yy-kaa-korut
Massakorut

Tarvitset:
Kaulakoruun sinistä, valkoista ja mustaa askartelumassaa (esim. Cernit),
(hopeoidun) korupiikin silmukkapäällä ja
(hopeisen) kaulaketjun.
Korvakoruihin keltaista ja valkoista askartelumassaa,
kaksi (hopeoitua) tappikorvakorua
sekä
leivinpaperia suojaksi ja
uunin kovettamiseen.

Kaulakoru Sekoita sinistä ja mustaa askartelumassaa tasaisen väriseksi palloksi. Jaa pallo kahteen osaan: siirrä 1/4 massaa sivuun odottamaan ja jatka 3/4 massan työstämistä. Murustele valkoista massaa leivinpaperin päälle (mitä kuivempi massa sitä helpompi murentaa) ja pyöritä isompaa massapalaa murujen päällä. Pyörittele palloksi käsien välissä ja litistä kahden leivinpaperipalan välissä. Aseta korupiikki massan taustapuolelle silmukan reikä sivusuunnassa (kts. kuva). Pyörittele nyt pienempi massapala palloksi ja litistä samoin kuin isompi pala. Paina pienempi pala korun taakse niin, että korupiikki jää näiden väliin. Koveta uunissa massan ohjeiden mukaan. Pujota kaulaketju paikalleen.

Korvakorut
Muotoile keltaisesta massasta ja vähäisestä määrästä valkoista massaa pötköt käsien välissä. Yhdistä pötköt ja taita yhdistelmä kahtia. Pyöritä massa pötköksi ja taita taas kahtia. Jatka pyörittelyä ja taittamista, kunnes olet tyytyväinen raidoitukseen. Jaa nyt pötkö kahteen yhtä suureen osaan ja pyörittele molemmat palloiksi. Työnnä korvakorun tappi pallon taustapuolelle (pötkön katkaisukohta) ja muotoile leivinpaperin päällä. Koveta uunissa massan ohjeiden mukaan.


Miksi: Kaulakoru syntyi kahden vahingon tuloksena. Valkoinen kuivahtamaan päässyt Cernit-massa mureni sitä käsitellessä pieniksi hipuiksi työalustalle ja tarttui epähuomiossa toiseen massapalloon. Efekti olikin aika kiva ja päätin jatkaa kokeiluja ihan tarkoituksella. Toinen hups-hetki tuli, kun yritin pujotella vanhaa hopeaketjua korupiikin silmukan läpi. Eihän se mennyt, silmukka oli liian pieni, mokomakin!


Pssst! Lystikkään kodin aamutossut pääsivät Kodin Kuvalehden uusimpaan numeroon :) Kiitos Outi, Teija ja KK!

Kodin Kuvalehti 11/2015 ja harmaa-mustat tohvelit :)