23.3.2015

Hki-Sthlm-Hki

Käväisimme viime perjantaina Päivä Tukholmassa -risteilyllä rapakon takana. Lähdimme aurinkoisesta Helsingistä, vietimme päivän tuhnuisessa Tukholmassa ja palasimme taas aurinkoiseen (ja tuuliseen) Helsinkiin. Tulipa Tukholmassa nähtyä osittainen auringonpimennyskin paksun pilviverhon takaa. Pimennyksen hetki oli suorastaan kummallinen, kun ihmiset pysähtyivät tuijottamaan taivaalle (me mukaan lukien), lämpötila laski (tai ainakin siltä tuntui) ja liikenteen melu hiljeni.

Tukholmassa teputimme Sergelin torin ympärillä ja kiertelimme kauppoja. Osa reissun hankinnoista pääsi jo paluupäivänä esille ja käyttöön. Erään Indiskan loppuunmyynnistä löytyi ylimmän kuvan vihertävä samettityynynpäällinen sisätyynyllä. Kun tyynylle jäi alennusten jälkeen hintaa 54 kruunua ja se oli vieläpä vakuumipakattu, ei ostopäätöstä tarvinnut kauaa miettiä. Sohvalla näkyy myös toinen vastikään Vallilan kankaasta ompelemistani pitkulaisista tyynynpäällisistä. Samasta kankaasta surautin myös kenkäpussukan muutama viikko sitten.

Keskimmäisen kuvan isoja metalliklipsuja ostin kaksin kappalein Lagerhausista. Sieltä tarttui mukaan myös pinkki amppelinaruhässäkkä, mutta sen ripustus on vasta ajatuksen asteella. Alimman kuvan kukkakoriste on puolestaan pikkukaupasta, jonka tuotevalikoima oli hassu sekoitus designia, turistikrääsää ja muumeja.